Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: JAV įmonių valdybose – vis daugiau moterų

Moterų skaičius Jungtinių Valstijų bendrovių valdybose lėtai, bet užtikrintai auga, rodo tyrimų bendrovės „FactSet“ duomenys.
Pokalbis dėl darbo
Pokalbis dėl darbo / „Fotolia“ nuotr.

Jie rodo, kad praėjusių metų pabaigoje 20 proc. įmonių, kurių akcijos įtrauktos į „Russell 2000“ indeksą, valdybose dirbo tik vyrai. Prieš metus ši dalis siekė 23 proc.

O 50-yje procentų kompanijų iš „Russell 2000“ indekso valdybose moterų dalis neviršijo 15 proc. Pernai ši dalis sudarė 58 proc.

Tarp 2000 kompanijų, kurių akcijos įtrauktos į „Russell 2000“ indeksą, tik dešimtyje bendrovių valdybų moterų skaičius viršija vyrų skaičių.

Praėjusiais metais stambi konsultacijų firma „State Street Global Advisors“ išsiuntė laiškus beveik 800-ams įmonių, veikiančių Jungtinėse Valstijose, Jungtinėje Karalystėje ir Australijoje, kurių valdybose nėra nė vienos moteris. Joms buvo pasiūlyta padidinti lyčių įvairovę.

Firmos ataskaitoje teigiama, kad 152 įmonės paklausė patarimo ir paskyrė vieną ar daugiau moterų į valdybą. Dar 34 kompanijos pažadėjo tai padaryti artimiausiu metu. O daugiau nei 600 įmonių nesiėmė jokių veiksmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius