-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Uber“ sutiko kompensuoti neįgaliesiems taikytą „laukimo“ mokestį Jungtinėse Valstijose

„Uber“ sumokės kelis milijonų JAV dolerių kompensacijų dešimčiai tūkstančių neįgaliųjų, kuriems buvo taikomi papildomi mokesčiai, pirmadienį pranešė JAV prokurorai.
Pavėžėjas
Pavėžėjas / 123RF.com nuotr.

JAV Teisingumo departamentas iškėlė bylą, nes neįgaliems keleiviams, kaip manoma, buvo taikomas „laukimo“ mokestis, kadangi šiems žmonėms ilgiau užtrukdavo įlipti į transporto priemones.

Pagal susitarimą, „Uber“ suteiks kreditus daugiau nei 65 tūkst. susitarimo sąlygas atitinkančių vairuotojų, o kreditų vertė bus dvigubai didesnė už laukimo laiko mokesčius, kurie kada nors buvo imami. Bendra tokių kreditų suma gali siekti milijonus dolerių.

Pavėžėjimo bendrovė taip pat sutiko sumokėti daugiau nei 1,7 mln. JAV dolerių keleiviams, kurie pasiskundė dėl mokesčių, ir 500 tūkst. JAV dolerių kitiems nukentėjusiems asmenims.

„Neįgalieji neturėtų jaustis antrarūšiais piliečiais ar būti baudžiami dėl savo negalios, o būtent tai darė „Uber“ su savo laukimo laiko mokesčių politika“, – pažymėjo generalinio prokuroro padėjėja Kristen Clarke.

„Uber“ teigė, kad yra „patenkinta“ susitarimu.

„Prieš iškeliant šį klausimą padarėme pakeitimus, kad bet kuriam klientui, kuris turi negalią, laukimo mokesčiai būtų automatiškai neskaičiuojami“, – teigė bendrovė.

„Uber“ ima mokestį, jei vairuotojui tenka laukti ilgiau nei dvi minutes paimti bet kurį keleivį, tačiau Teisingumo departamentas teigė, kad šių mokesčių taikymas neįgaliems vairuotojams yra neteisėta diskriminacija.

Pagal dvejų metų trukmės susitarimo sąlygas „Uber“ ir toliau netaikys laukimo mokesčių keleiviams, kuriems dėl negalios reikia daugiau laiko įlipti, ir užtikrins, jog būtų galima lengvai susigrąžinti pinigus, jei tokie mokesčiai būtų imami neteisingai, nurodė prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius