Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užimtumo tarnyboje registruojasi „Belorus“ darbuotojai

Užtrukęs neapibrėžtumas dėl Druskininkuose įsikūrusios sanatorijos „Belorus“ paskatino darbuotojus ieškoti išeities. Užimtumo tarnybos Druskininkų klientų aptarnavimo skyriuje kovą ir balandį registravosi 7 buvę šios sanatorijos darbuotojai: odontologo padėjėjas, fizinės medicinos ir reabilitacijos, bendrosios praktikos slaugytojai ir valytojas. Dar vienas darbuotojas tai padarė sausį, pasibaigus terminuotiems darbams, rašoma pranešime spaudai.
Sanatorijos „Belorus“ atstovų akcija
Sanatorijos „Belorus“ atstovų akcija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Esame pasirengę užtikrinti sklandų registracijos procesą šios įmonės darbuotojams aptarnauti, suteikti grupėms, individualias ir psichologo konsultacijas. Prevencinių priemonių paketas skirtas konkrečiai šios įstaigos darbuotojams, kad jie kuo sklandžiau pereitų į darbo rinką“, – aiškino Kauno klientų aptarnavimo departamento patarėja Nida Cibulskienė.

Kaip sakė patarėja, užsiregistravusių „Belorus“ darbuotojų apsisprendimą išeiti iš darbo lėmė skirtingos situacijos. Penkios iš jų yra priešpensinio amžiaus. Pusė registruotų moterų turi dideles galimybes įsidarbinti, kitos – vidutines. Visos klientės turi teisę gauti nedarbo socialinio draudimo išmokas. Su kiekviena kliente individualiai aptarta jos situacija ir visos įmanomos įsidarbinimo galimybės. Kai kurios priimtų budinčių, pagalbinių darbininkių, valytojų darbo pasiūlymus. Viena buvusi sanatorijos darbuotoja šiuo metu mokosi ir ketina tapti bendrosios praktikos slaugytoja bei, įgijusi naują profesinę kvalifikaciją, tikisi rasti slaugytojos darbą.

Šiuo metu sanatorijoje „Belorus“ dirba 384 darbuotojai, iš jų – 129 medicinos darbuotojai. Įvertinus sudėtingas įsidarbinimo Druskininkuose galimybes, buvo išsiaiškintas medicinos darbuotojų poreikis visoje Kauno klientų aptarnavimo departamento aptarnaujamoje teritorijoje. Šiuo metu nuolat bendraujama ir keičiamasi informacija su įmonės atstovais ir Druskininkų savivaldybe dėl paslaugų ir priemonių sanatorijos darbuotojams.

Karantino ir ekstremalios situacijos laikotarpiu VšĮ sanatorija „Belorus“ gauta valstybės finansinė parama – subsidijos už darbuotojus prastovose ir po prastovų – 1,567 mln. Eur. Sausį teikta parama buvo nutraukta dėl ribojamų priemonių įmonei, kuriai taikomos tarptautinės finansinės sankcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius