Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienintelė Lietuvoje žvėrienos perdirbimo įmonė tikisi, kad produktų eksportas šiemet augs iki 50 proc.

Vienintelė Lietuvoje žvėrienos perdirbimo įmonė „Viltlit“ prognozuoja, kad lietuviškų žvėrienos produktų – mėsos žaliavos, konservų, dešrų – eksportas per šiuos metus gali išaugti perpus.
augimas
Augimas
Temos: 2 Mėsa Eksportas

Labiausiai augs žvėrienos produktų eksportas į Europos Sąjungos šalis ir Šveicariją, teigiama įmonės pranešime.

Pasak „Viltlit“ direktoriaus Vigilijaus Vansevičiaus, šiemet jo vadovaujama įmonė planuoja pasiekti rekordines pardavimo pajamas. Pernai sulaukus naujų investuotojų, o šiemet baigus įgyvendinti stambų infrastruktūros plėtros projektą, Viltlit“ planuoja padidinti gamybos apimtis ir išplėsti asortimentą.

„Planuojame, kad žvėrienos konservų gamyba šiemet išaugs keturis kartus. Tai mums leis ne tik patenkinti augantį žvėrienos produktų poreikį Lietuvoje, bet ir beveik perpus padidinti eksporto apimtis“, – sako V.Vansevičius.

Per pastaruosius kelerius metus „Viltlit“ apyvarta augo iki 40 proc. kasmet. 2011 m. įmonės apyvarta siekė apie 3,5 mln. litų, praėjusių metų finansinės veiklos rezultatai, nepaisant įgyvendinamų investicinių programų, planuojami panašūs.

Pasak V. Vansevičiaus, didžiąją dalį gaminamos produkcijos „Viltlit“ eksportuoja. Nepaisant transportavimo ir logistikos sąnaudų, žvėrienos produkcijos eksportas įmonei generuoja didžiausias pajamas.

„Lietuvoje žvėrienos vartojimo kultūra tik formuojasi, todėl daugiausiai žvėrienos produktų keliauja į Europos šalis, ypač į Vokietiją, Austriją, Šveicariją. Mūsų produkcijos galima rasti beveik visose Europos valstybėse ir net kituose kontinentuose, už 7000 km – Kinijoje. Gaminių asortimentas platus – pradedant gurmaniškomis išpjovomis, baigiant ne ką mažiaus gurmaniškais konservais“, – pažymi „Viltlit“ direktorius.

Panevėžio rajone 20 metų veikianti žvėrienos perdirbimo įmonė „Viltlit“ yra vienintelė panašaus pobūdžio kompanija Baltijos šalių regione. Įmonė perdirba, gamina bei tiekia žvėrieną ir žvėrienos produktus (konservus, dešras, kitus žvėrienos gaminius) Lietuvos bei eksporto rinkoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius