Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

VMVT: Keičiasi reikalavimai dėl sudėtinių produktų įvežimo iš ne ES šalių

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad jau nuo šių metų balandžio 21 dienos keičiasi reikalavimai iš trečiųjų šalių į ES teritoriją įvežamiems sudėtiniams produktams. Visi sudėtiniai produktai, kurių sudėtyje nėra mėsos ir kuriems yra taikomas temperatūrinis režimas, galės būti įvežami tik su veterinarijos sertifikatu.
Maistas
Maistas / Nrd nuotr./ Unsplash nuotr.

Iki šiol tokių produktų, kurių sudėtyje buvo ne daugiau negu 50 proc. gyvūninio produkto, įvežimui į ES valstybes nereikėjo veterinarijos sertifikatų ar importuotojo deklaracijos.

Į Lietuvos Respubliką jie buvo importuojami tik su įmonės gamintojos trečiojoje šalyje išduotu saugą ir kokybę patvirtinančiu dokumentu.

Nuo ateinančios savaitės įsigaliosiantys nauji reikalavimai paliečia visus sudėtinius produktus, t. y. maisto produktus, kurių sudėtyje yra tiek augalinių, tiek ir perdirbtų gyvūninių produktų. Šie reikalavimai yra numatyti Reglamento (ES) 2019/625 12 ir 14 straipsniuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius