Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„VP grupės“ idėjų generatorius Ž.Marcinkevičius parduoda akcijas ir išeina iš verslo

Vienas svarbiausių „Vilniaus prekybos“ ir su ja susijusių įmonių grupės architektų – Žilvinas Marcinkevičius – parduoda su šia grupe siejamas akcijas. Jas įsigyja bendrovė „Bertona Holdings Limited“. Sandoris apima visas grupės įmones, kurių didžiausias investuotojas yra Nerijus Numavičius.
Žilvinas Marcinkevičius, Diana Dominienė ir Nerijus Numavičius
Žilvinas Marcinkevičius, Diana Dominienė ir Nerijus Numavičius / Bendrovės nuotr.

Metus trukusias derybas vainikavusiu sandoriu siekiama padidinti įmonių grupės efektyvumą. Sandoris neapima Vlado Numavičiaus kontroliuojamos „EVA grupės“ ir su ja susijusių įmonių. Teigiama, kad Ž.Marcinkevičius pats pareiškė norą parduoti savo akcijas.

Vienas kitą apibėrė komplimentais

„Atsisveikindama su ilgamečiu partneriu Ž.Marcinkevičiumi, mūsų grupė atsisveikina su svarbia savo istorijos dalimi. Todėl man ypač malonu, kad išsiskirdami po dvidešimt penkerių metų bendro darbo mes išliekame bendražygiais, kuriuos sieja bendros idėjos, supratimas ir šeima“, – pranešime spaudai cituojamas N.Numavičius.

„Žilvinas buvo nepakeičiamas idėjų generatorius ir daugelio mūsų verslų pradininkas. Ši grupė nebūtų tapusi sėkmingiausia verslo grupe, kurioje dirba daugiausia žmonių Baltijos šalyse, jeigu ne Žilvino idėjos ir vizijos. Esu tikras, kad jo naujus projektus taip pat lydės sėkmė“, – sako N.Numavičius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Žilvinas Marcinkevičius su žmona
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Žilvinas Marcinkevičius su žmona

„Man šis sandoris yra ne tik finansinis, bet ir socialinis, kadangi išsiskiriu su žmonėmis, kuriems sakau „ačiū“ už kartu praleistus metus ir kuriems linkiu sėkmės visur, ne tik versle. Mūsų santykiai su Nerijumi visuomet buvo ypatingi, ir aš tikiu, kad, netgi atsidėjus naujiems iššūkiams, jie įgaus naują kokybę tiek su juo, tiek ir su kitais buvusiais verslo partneriais. Grupę palieku gerose rankose ir, manau, kad šis sandoris naudingas visoms šalims“, – po sandorio teigė buvęs antras didžiausias grupės akcininkas Ž.Marcinkevičius.

Sandorį, kurį tikimasi užbaigti iki balandžio vidurio, savo parašais patvirtino Žilvinas Marcinkevičius ir „Bertona Holdings Limited“ atstovė Diana Dominienė. 

Laikėsi toliau ir nuo N.Numavičiaus ir nuo brolio M.Marcinkevičiaus

Ž.Marcinkevičius jau keletą metų nedalyvavo "Vilniaus prekybos" įmonių grupės veikloje. Jo ir N.Numavičiaus santykiai pašlijo, kai žlugo "Vilniaus prekybos" sumanytas energetikos projektas "Leo LT". Ž.Marcinkevičius buvo šio projekto veidas. Po šios nesėkmės jis net emigravo į Airiją, ten bandė plėtoti verslo projektus, bet pastaruoju metu grįžo į Lietuvą. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Mindaugas Marcinkevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Mindaugas Marcinkevičius

Ž.Marcinkevičius nesivėlė ir į savo jaunesniojo brolio Mindaugo Marcinkevičiaus pradėtą karą su N.Numavičiumi.

2015 metų vasaros pradžioje Ž.Marcinkevičiaus brolis M.Marcinkevičius pareiškė, kad jam pasitraukus iš „Akropolius“ valdančios įmonės vadovo pareigų prasidėjo pokyčiai grupėje – pradėjo kurtis dešimtys holdingų, skirtų atriboti realiai veikiančias bendroves nuo grupės akcininkų. M.Marcinkevičius tikino, kad grupėje buvo taikoma „ypač agresyvi“ mokesčių planavimo sistema.

N.Numavičiaus atstovai kaltinimus atmeta ir teigia, kad M.Marcinkevičius taip siekia brangiau parduoti savo akcijas ir pasitraukti iš grupės. Šių akcininkų ginčai persikėlė į net kelių šalių teismus.

Brolio akcijų gali įsigyti ir M.Marcinkevičius

Bendrovei „Bertona Holdings Limited“ įsigijus Ž.Marcinkevičiui priklausiusį apie 15 proc. akcijų paketą, „Vilniaus prekybos“ ir su ja susijusių įmonių grupės investuotojais lieka 6 fiziniai asmenys: N.Numavičius, V.Numavičius, I.Staškevičius, M.Bagdonavičius, M.Marcinkevičius ir G.Marcinkevičius.

„Užbaigiant sandorį, „Bertona Holdings Limited“ įsigyjamų akcijų skaičius gali kisti, nes po šios sutarties pasirašymo kiekvienas iš likusių grupės akcininkų galės pasinaudoti įstatymų jiems suteikta pirmumo teise įsigyti šias akcijas“, – bendrovės pranešime cituojama D.Dominienė.

Kipre registruota bendrovė „Bertona Holdings Limited“ yra nuo 2009 m. veikianti grupės bendrovė, kurios misija yra įgyti ir valdyti smulkiuosius grupės įmonių akcijų paketus.

Dėl sandorio šalis saistančių konfidencialumo sutarčių nei sandorio suma, nei kitos sąlygos negali būti atskleistos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius