-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„WeWork“ priėmė „SoftBank“ finansinės pagalbos pasiūlymą

„WeWork“ patvirtino, jog priėmė „SoftBank Group“ pateiktą finansinės pagalbos planą, kurį įgyvendinus Japonijos bendrovė gaus 80 proc. JAV dalijimosi biurais startuolio akcijų.
„WeWork“
„WeWork“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pagal šį planą Adamas Neumannas, vienas iš „WeWork“ įkūrėjų ir buvęs generalinis direktorius, pasitrauks iš bendrovės valdybos. Už turimas „WeWork“ akcijas jis iš „SoftBank“ gaus iki 1,2 mlrd. JAV dolerių. Jam taip pat bus suteikta 500 mln. JAV dolerių paskola ir sumokėtas maždaug 185 mln. JAV dolerių atlygis už konsultacijas, rašo agentūra „Bloomberg“, remdamasi šaltiniais.

Plane taip pat numatytas 5 mlrd. JAV dolerių paskolos suteikimas. Be to, „SoftBank“ sparčiau įgyvendins „WeWork“ kapitalo didinimą 1,5 mlrd. JAV dolerių, nors anksčiau tai buvo planuota padaryti kitąmet.

„SoftBank“ „WeWork“ akcijų įsigijimui iš bendrovės darbuotojų ir investuotojų iš viso išleis iki 3 mlrd. JAV dolerių.

Pagal „SoftBank“ planą „WeWork“ vertė sumažės iki 8 mlrd. JAV dolerių. Dar sausį, kuomet „SoftBank“ investavo į startuolį, jis rinkoje buvo vertintas 47 mlrd. JAV dolerių.

„WeWork“ rengėsi pradiniam viešam akcijų platinimui (IPO), tačiau dėl neigiamos investuotojų reakcijos rugsėjį buvo priversta atsisakyti šios idėjos, o A.Neumannui teko pasitraukti iš generalinio direktoriaus posto.

„WeWork“ veikia nekilnojamojo turto sektoriuje: bendrovė ilgam laikui nuomojasi patalpas, jas remontuoja ir jose įrengia biurus, kuriuos po to trumpam nuomoja kitoms bendrovėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius