Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gazprom“ neprisiėmė nė vieno EK kaltinimo

Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ neprisiėmė nė vieno iš kaltinimų, kuriuos jam pareiškė antimonopolinį tyrimą atlikusi Europos Komisija, pareiškė vienas „Gazprom“ vadovų.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Mes nepripažinome savo kaltės nė pagal vieną iš punktų“, – pabrėžė koncerno valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Medvedevas.

Jo žodžiais, koncernas pasiūlė Europos Komisijai ginčo sprendimo variantus be kaltės pripažinimo: „Labai norime, kad šie klausimai nebūtų politizuojami“.

EK patvirtino gavusi oficialų „Gazprom“ atsakymus, kuriuos ketina išanalizuoti kartu su šį mėnesį pateiktais pasiūlymais dėl jo įsipareigojimų.

EK balandį nusiuntė „Gazprom“ prieštaravimų pareiškimą. Komisija įtaria, kad „Gazprom“ galėjo trukdyti laisvam dujų srautui ES valstybių teritorija, skaidydamas dujų rinką, galbūt trukdė diversifikuoti dujų tiekimo šaltinius ir taikė nesąžiningas dujų kainas, kurias susiedavo su naftos kainomis.

Oficialų tyrimą dėl Gazprom“ veiklos ir per didelių dujų kainų Lietuvoje ir kai kuriose Rytų ir Pietų Europos šalyse Komisija pradėjo dar 2012 metais, įtarusi, jog koncernas piktnaudžiauja dominuojama padėtimi šalių dujų tiekimo rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius