Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Kreivys: 2025 metais Lietuva pasigamins apie 75–80 proc. elektros

2025 metais „žaliosios“ elektros gamyba Lietuvoje turėtų pasiekti 8 gigavatus (GW), arba 75–80 proc. šalies suvartojimo, prognozuoja energetikos ministras Dainius Kreivys.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„2025 metai yra lūžio metai, kuomet Lietuvoje instaliuota saulės ir vėjo elektrinių galia pasieks aštuonis gigavatus. Tai yra milžiniškas kiekis, realiai tai leis mums generuoti beveik 75–80 procentų visos elektros energijos, kuri yra mums reikalinga“, – antradienį Seime sakė D.Kreivys.

Jo teigimu, tokias apimtis leidžia prognozuoti projektų vystytojų bei tinklų operatorių susitarimai dėl tinklų rezervavimo ir ketinimų protokolai.

„Tinklo rezervacijos ir ketinimų protokolai, tinklo rezervacijų sutartys yra sudarytos, yra įnešti didžiuliai užstatai ir per trejus metus saulės elektrinės ir vėjo elektrinės turi būti pastatytos“, – sakė ministras.

Pasak jo, 2024 metais elektros iš saulės ir vėjo gamyba Lietuvoje turėtų pasiekti beveik 3,5 GW, o šioms elektrinėms perdavimo tinkle šiuo metu rezervuota daugiau nei 12 GW galios.

„2030 metais pagal tai, ką aš rodžiau, kaip vystosi mūsų generacija, mes pasieksime lūžį, kuomet visa elektros energija, nepaisant žymiai aukštesnio jos vartojimo, bus gaminama Lietuvoje“, – teigė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius