Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Dėl remonto atjungtos dvi elektros linijos su Baltarusija

Dėl remonto darbų šią savaitę atjungtos dvi 330 kV linijos tarp Lietuvos ir Baltarusijos, pranešė elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“.
Apsnigtas miškas
Elektros linija / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Litgrid“ Sistemos valdymo centro vadovas Gintautas Monkevičius sako, kad linijų atjungimas suplanuotas iš anksto ir vyksta koordinuojant veiksmus tarp visų regiono šalių operatorių.

„Šiuo laikotarpiu Baltijos šalių sistemų patikimumas užtikrinamas naudojant viso regiono tarpsisteminių pjūvių pralaidumus“, – pranešime teigę G.Monkevičius.

Pertvarkant tinklų sinchronizavimui su žemynine Europa svarbų šiaurės rytų Lietuvos perdavimo tinklą, pirmadienį atjungta linija Ignalinos AE–Pastovys.

Tuo metu Baltarusijos operatorės prašymu dėl planuojamų darbų nuo antradienio iki savaitės pabaigos atjungta linija Vilnius–Molodečnas.

Lietuvą ir Baltarusiją jungia keturios 330 kV ir šešios 110 kV linijos. 2019 metais buvo atjungta ir demontuota galingiausia 750 kV linija Ignalinos AE–Minsk TEC-5.

2025 metais, įgyvendinant sinchronizavimo projektą, Lietuva atjungs visas linijas su Baltarusija ir Kaliningrado sritimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius