Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dujų balionų keitimui daugiabučiuose Energetikos ministerija skyrė dar 3,8 mln. eurų

Dujų balionų keitimui alternatyviais energijos šaltiniais daugiabučiuose Energetikos ministerija ketvirtadienį pranešė skyrusi dar 3,8 mln. eurų.
Avarijos vietoje
Dujų balionai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tai numatyta energetikos ministro Dainiaus Kreivio įsakyme. Kaip ir ankstesniais metais parama vienam butui sieks iki 726 eurų.

Ministerijos teigimu, šiuo metu šalyje dar yra apie 570 daugiabučių namų, kuriuose naudojami nesaugūs dujų balionai. Tuo metu paramos priemone ankstesniais metais jau pasinaudojo daugiau kaip tūkstantis daugiabučių namų.

„Dujų balionai daugiabučiuose namuose kelia pavojų ne tik juos naudojantiems žmonėms, tačiau ir visiems kitiems daugiabučio gyventojams bei aplinkiniams. Nelaimės atveju daugiabučiuose namuose gelbėjimo darbai yra itin sudėtingi, tad šių dujų balionų turi būti galutinai atsisakyta kaip įmanoma greičiau. Tuo tikslu valstybė jau ketvirtus metus iš eilės skiria paramą, ir gyventojams patiems papildomai nebereikia investuoti į dujų balionų keitimą“, – pranešime teigė energetikos viceministrė Inga Žilienė.

Dujų balionai daugiabučiuose galės būti keičiami elektra arba centralizuotai tiekiamomis gamtinėmis dujomis.

Vienam butui bus skiriama iki 726 eurų: daugiabučių namų vidaus tinklų įrengimui ar pertvarkymui laiptinėse bei bendros paskirties patalpose – iki 242 eurų, namo butų elektros instaliacijos ar dujų sistemos pertvarkymui – iki 242 eurų, taip pat elektrinės arba dujinės viryklės įsigijimui – iki 242 eurų.

Pirmieji kvietimai daugiabučių namų atstovams teikti paraiškas bus skelbiami vasario 1-ąją ir priimami iki birželio 1-osios, tad daugiabučių namų, kuriuose vis dar naudojami dujų balionai, gyventojai, administratoriai bei bendrijos kviečiami pasiruošti paraiškų teikimui.

Visi projektai bus vertinami iš karto po paraiškos pateikimo.

2023 metais pirmenybė dėl finansavimo skyrimo suteikiama 2021 ir 2022 metais teiktoms, tačiau nefinansuotoms paraiškoms, kurios įtrauktos į rezervinių paraiškų sąrašą. Šiuo metu jame yra per 120 paraiškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius