Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Panevėžio šilumos rinką ateina nepriklausoma gamintoja „Biokuro energija“

Nepriklausomam šilumos gamintojai „Biokuro energijai“ beliko paskutinis žingsnis – gauti Panevėžio savivaldybės leidimą statyti biokuro katilinę, kad jau kitą šildymo sezoną gyventojų būstus pasiektų ir jos pagaminta šiluma, rašo portalas sekunde.lt. 
AB „Panevėžio energija“
AB „Panevėžio energija“ / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Iki 2020 metų „Panevėžio energija“ planuoja pastatyti du po 8 MW galios biokuro katilus. Bendra numatoma investicijų suma 6,6 mln. eurų. Dalį šių lėšų padengtų Europos Sąjungos paramos fondai, kitą dalį pati, tai yra už šildymą jai sumokantys Panevėžio gyventojai. „Biokuro energijos“ būsimoji beveik 20 MW galios biokuro katilinė investuotojui kainuos 7 mln. eurų ir šio privataus objekto statybos nepatuštins gyventojų kišenės.

Nors „Biokuro energijos“ katilinė dar nė nepradėta statyti, o verslininkai preliminariai yra apskaičiavę, kad dėl jų tiekiamos pigesnės šilumos visiems panevėžiečiams šildymo kaina gali sumažėti dešimčia procentų, „Panevėžio energija“ jau ryžtasi pateikti kitokias prognozes – tikina, jog naujas nepriklausomas šilumos gamintojas neturės teigiamos įtakos centralizuotai tiekiamos šilumos kainai vartotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius