Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

I.Šimonytė pakomentavo „Perlas energija“ žingsnį: „Buvo šiokio tokio savo galimybių neįvertinimo“

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė šeštadienį sureagavo į nepriklausomo elektros tiekėjo „Perlas Energija“ sprendimą panaikinti fiksuotos kainos planus. Pasak premjerės, įmonė neįsivertino savo galimybių, tačiau tiekėjo klientai neprivalo sutikti su siūlymu pereiti prie nefiksuotų planų.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Čia buvo šiokio tokio savo galimybių neįvertinimo, bet teisinę tokių sutarčių keitimo pusę įvertins institucijos. Vakar jau buvo labai aiškiai pasakyta, kad vartotojai neprivalo sutikti su šituo pasiūlymu. Toliau sprendimo opcijų yra keletas, viena iš jų – dairytis kito tiekėjo”, – LRT Televizijai šeštadienį sakė I.Šimonytė.

Pačią situaciją ji vertino kaip „apmaudžią, tačiau išsprendžiamą.“

Premjerė taip pat teigė šioje situacijoje Vyriausybės klaidų neįžvelgianti, nes ne ji įtraukė dabartinius tiekėjus į elektros rinkos liberalizavimo procesą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Perlas Energija“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Perlas Energija“

„Perlas Energija“ penktadienį pranešė, kad smarkiai išaugus elektros kainoms jos tiekimas vartotojams pagal fiksuotos kainos planus tampa „nelabai įmanomas.“

„Rugpjūčio pirmos dienos parodė, kad buvo dienų, kai patyrėme penkių nulių zonoje esantį nuostolį per vieną dieną“, – anksčiau sakė „Perlas Energija“ direktorius Vilius Juraitis.

Reaguodamas į tokį įmonės sprendimą energetikos viceministras Albinas Zananavičius komentavo, kad vienašališkas sutarčių sąlygų keitimas turi „įstatymo pažeidimo požymių.“ Valstybinė energetikos reguliavimo taryba ir Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba atliks teisinį situacijos vertinimą.

Vartotojai, kurie nesutinka su „Perlas Energija“ sprendimu, ir nori, kad elektra jiems būtų tiekiama pagal fiksuotos kainos planus, gali rinktis kitą nepriklausomą elektros tiekėją. Tiesa, jų siūlomos kainos jau bus ženkliai didesnės nei anksčiau. Išsamesnį tiekėjų kainų palyginimą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius