-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ignitis grupė“ nebepirks Lenkijos „Wento“ vėjo parko projekto

Valstybės valdoma energetikos grupė „Ignitis grupė“ (buvusi „Lietuvos energija“) ir Lenkijos bendrovė „Wento“ nutraukė pastarosios vystomo vėjo jėgainių parko įsigijimo sutartį, projektui Lenkijoje nelaimėjus skatinamojo tarifo.
Artūro Skardžiaus sklypas ir vėjo jėgainių parkas Šilutės rajone
Vėjo jėgainių parkas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Grupės teigimu, 50 megavatų (MW) galios parko projektą ji ketino įsigyti jo sėkmės aukcione atveju – tokia buvo viena išankstinių sutarties sąlygų. Dėl sandorio nutraukimo šalys nuostolių nepatyrė.

„Neišpildžius šios išankstinės sąlygos, sutartis abiejų šalių susitarimu buvo nutraukta, tačiau derybos dėl šio projekto įgyvendinimo tam tikrą laiką buvo tęsiamos ir toliau. Vis dėlto rasti bendro sutarimo šalims nepavyko“, – rašoma grupės pranešime.

Pernai lapkritį „Ignitis grupė“ skelbė, kad su „Wento“ pasirašė sąlyginę sutartį, o sandoris bus užbaigtas 2019 metais, sėkmingai išpildžius visas išankstines sąlygas. Grupė tuomet teigė, kad tai bus pirmasis jos pastatytas vėjo jėgainių parkas. Sandorio vertė nebuvo atskleista.

Bendrovė penktadienį teigė, kad strategiškai svarbioje Lenkijos rinkoje susitelks į Pomeranijos vėjo parko vystymą. 94 MW galios parkas jau statomas, o jo veiklos pradžia yra 2021 metai. Šis projektas tame pačiame aukcione Lenkijoje laimėjo skatinamąjį tarifą penkiolikai metų.

„Ignitis grupė“ valdo penkis vėjo parkus Lietuvoje ir Estijoje, kurių bendra galia siekia 76 MW. Grupė taip pat rengiasi dalyvauti atsinaujinančių energijos išteklių (AEI) skatinimo aukcione su 60 MW galios vėjo parko projektu Mažeikiuose.

Planuojamos „Ignitis grupės“ investicijos iki 2030 metų sieks 6 milijardus eurų, iš kurių didžioji dalis bus nukreipta į išmaniąją ir žaliąją energetiką.

100 proc. „Ignitis grupės“ akcijų priklauso valstybei, jas patikėjimo teise valdo Finansų ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius