Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Komitetas: OPEC+ šalys rugsėjį gavybos ribojimo susitarimą įvykdė 120 proc.

Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) narės ir karteliui nepriklausančios naftą išgaunančios šalys susitarimą riboti naftos gavybą rugsėjį įvykdė rekordine apimtimi – 120 proc., skelbiama susitarimo vykdymą prižiūrinčio stebėsenos komiteto pranešime spaudai.
OPEC būstinė Vienoje
OPEC būstinė Vienoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visgi komitetas pažymėjo, kad kai kurios šalys nevykdo įsipareigojimų šimtu procentų.

Komitetas išanalizavo pastaruoju metu rinkoje stebimas tendencijas ir priėjo prie išvados, kad rinka juda link susibalansavimo. Nuo metų pradžios naftos ir jos produktų atsargos sumažėjo 178 mln. barelių. Tačiau tam, kad atsargos pasiektų įprastą penkmečio vidurkį, reikia iš rinkos pašalinti dar 159 mln. barelių naftos.

Komitetas ir toliau stebi kitus veiksnius rinkoje ir jų poveikį tebesitęsiančios susibalansavimo procesui. Visos veikimo galimybės išlieka atviros, pabrėžia komitetas, siekiant naftos rinkoje bus pasiektas balansas.

Kitas komiteto posėdis numatytas lapkričio 29 d.

Kaip žinoma, pagal minėtą susitarimą OPEC šalys turi gavybą sumažinti 1,2 mln. barelių per parą, o karteliui nepriklausančios šalys – 558 tūkst. barelių per parą, lyginant su praėjusių metų spalį buvusiu gavybos lygiu. Susitarimas įsigaliojo šių metų sausio 1 d., o gegužės pradžioje buvo pratęstas iki ateinančių metų kovo 31 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius