-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos degalinės pasienyje su Lenkija trumpina darbo laiką

Reaguojant į kilusias energetikos kainas bei nuo vasario Lenkijoje mažinamą pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą ne tik maistui, bet ir degalams, kai kurios Lietuvos degalinės imasi darbo laiko korekcijų – jų atstovai sako, kad Lenkijoje degalų kainai nuo lietuviškosios vasarį besiskiriant apie 20–30 centų litrui, pasienyje dirbti visą parą nebebus poreikio, penktadienį praneša portalas delfi.lt.
„Orlen“ degalinė
„Orlen“ degalinė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Lenkija Degalinė

Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos vadovas Emilis Cicėnas teigė, kad nuo vasario prekyba pasienio degalinėse labai sumažės arba išvis taps lygi nuliui.

„Lietuvoje parduodamo dyzelino kiekiai galėtų sumažėti iki 500 mln. litrų per metus, atitinkama dalimi išaugtų dyzelino pardavimo kiekiai Lenkijoje. Tai galėtų reikšti iki 186 mln. eurų nesurinkto akcizo į Lietuvos biudžetą dėl sumažėjusių degalų pardavimo kiekių“, – skaičiavo E.Cicėnas.

„Anksčiau būdavo, kad žmonės važiuoja pas kaimynus ir sustoję degalinėje pasienyje nusiperka kavos, prisipila baką degalų ir važiuoja apsipirkti, o jau net dabar yra kitaip. Jie sustoja, čia už 5 Eur įsipila degalų, nes Lenkijoje yra pigiau. O kai nuo vasario atsisakys PVM degalams, bus dar blogiau“, – portalui sakė degalinių tinklo „Stateta“ vadovas Karolis Stasiukynas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius