Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 26 /16:55

Lietuvos-Lenkijos dujotiekį turėtų tiesti „Alvora“ su „Šiaulių dujotiekio statyba“

Magistralinį dujotiekį į Lenkiją (GIPL) Lietuvoje turėtų tiesti dujotiekių ir kitų statinių bei inžinerinių tinklų statybos bendrovė „Alvora“ kartu su „Šiaulių dujotiekio statyba“.
Dujų vamzdžiai
Asociatyvi nuotrauka: dujų vamzdžiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vyriausybinės strateginių įmonių sandorius tikrinančios komisijos vadovas Vyriausybės vicekancleris Alminas Mačiulis BNS patvirtino, kad komisija ketvirtadienį leido dujų perdavimo bendrovei „Amber Grid“ pasirašyti sutartį su „Alvoros“ vadovaujama įmonių grupe.

„Leista sudaryti sandorį su labai aiškiomis rekomendacijomis dėl galimų rizikų suvaldymo priemonių. Tai reiškia – užtikrinti sklandų ir savalaikį projekto įgyvendinimą, kad nebūtų įvairių nesklandumų“, – BNS sakė A.Mačiulis.

Fizinių asmenų valdoma „Alvora“ dirba Baltarusijoje ir Kaliningrado srityje, kur stato įvairios paskirties pastatus. Šiose šalyse ji turi antrines įmones „Alvora–Bel“,„Alvora–Balt“ ir „Specmontažstroj“.

„Alvora“ yra dalyvavusi tiesiant magistralinius dujotiekius Klaipėda-Kuršėnai, Tauragė-Klaipėda, Pabradė-Visaginas, Panevėžys–Klaipėda, Šakiai-Jurbarkas, Kaunas-Šakiai, Šakiai-Kaliningradas, taip pat dalyvavo tiesiant dujotiekį į Klaipėdos SGD terminalą.

Dujotiekio statybos rangovo konkurse patvirtino dalyvavusi Kauno bendrovė KRS kartu su Baltarusijos „Beltruboprovodstroj“, pasiūliusi mažiausią kainą – apie 91 mln. eurų (su PVM), bet neatitikusi nacionalinio saugumo kriterijų, taip pat iš konkurso iškritusi bendrovė „HSC Baltic“. BNS žiniomis, jame dar dalyvavo „MT group“, Ispanijos „Elecnor“ ir Graikijos „J&P-Avax“.

Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas anksčiau BNS sakė, dėl sutartis su laimėtoju turėtų būti pasirašyta iki rudens, o dujotiekio statybos darbus tikimasi pradėti spalio pradžioje.

„Amber Grid“ ketvirtadienį pasirašė 31,9 mln. eurų (su PVM) vertės sutartį su plieno vamzdžių šiam projektui tiekėja Lenkijos bendrove „Izostal“.

165 km ilgio 700 mm skersmens dujotiekis Lietuvoje bus tiesiamas nuo Jauniūnų kompresorių stoties Širvintų rajone iki Lietuvos–Lenkijos sienos Lazdijų rajone.

Numatoma, kad dujų jungtis pradės veikti 2021 metų pabaigoje.

GIPL projektą „Amber Grid“ įgyvendina kartu su Lenkijos dujų perdavimo sistemos operatoriumi „Gaz-System“.

„Alvoros“ grupės konsoliduotos pajamos pernai augo 32,5 proc. iki 46,3 mln. eurų, grynasis pelnas – 2,1 karto iki 1,291 mln. eurų. Vien pagrindinės įmonės „Alvora“ pajamos padidėjo 18,9 proc. iki 35,445 mln. eurų, grynasis pelnas sumenko 12,6 proc. iki 660,5 tūkst. eurų.

Planuojama, kad bendra grupės apyvarta šiemet sieks 36,41 mln. eurų, ikimokestinis pelnas – 2,81 mln. eurų.

„Alvoros“ akcininkai yra Česlovas Gliebus, įmonės vadovas Nikolajus Kolesnikas ir Vladimiras Pavliukovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius