-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos smuktelėjo daugiau nei 5 proc., rinkai nerimaujant dėl galimo nuosmukio

Naftos kainos trečiadienį smuko daugiau nei 5 proc., prekybininkams vis labiau nerimaujant, kad šios žaliavos paklausa nukentės dėl galimo ekonomikos nuosmukio, kurį sukels staigus palūkanų normų pakėlimas, skirtas pažaboti infliaciją.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Energetika

„West Texas Intermediate“ (WTI) atpigo 5,6 proc. iki 103,31 JAV dolerio už barelį, o „Brent“ vertė sumažėjo 5,2 proc. iki 108,62 JAV dolerio už barelį.

Naftos kaina pastaraisiais mėnesiais išaugo iki kelerių pastarųjų metų aukštumų nerimaujant, kad dėl karo Ukrainos sumažėjęs tiekimas nepatenkins po pandemijos atsiveriančių viso pasaulio ekonomikų, ypač Kinijos, poreikių.

Centriniai bankai yra priversti didinti skolinimosi išlaidas, nes energijos sąnaudų augimas paskatino infliaciją iki tokio lygio, neregėto nuo 9-ojo dešimtmečio.

Tai padidino nerimą, kad viso pasaulio ekonomikos artėja prie nuosmukio.

Šią savaitę laukiama dvi dienas truksiančios JAV Federalinio rezervo sistemos (FRS) vadovo Jerome'o Powello kalbos Kongrese, iš kurios tikimasi sužinoti, kaip centrinio banko pareigūnai ketina kovoti su kainų augimu.

Tačiau „Goldman Sachs“ analitikai teigė vis dar prognozuojantys naftos kainų kilimą.

„Kadangi žaliavos paklausa viršija pasiūlą, įtampa rinkose išlieka, net ir sulėtėjus [ekonomikos] augimo tempams“, – teigiama pranešime.

„Investuotojai turėtų atsiminti, kad FRS sukeltas sulėtėjimas yra tiesiog trumpalaikis simptomo – infliacijos – sumažinimas, o ne problemos sprendimas“, – pridūrė banko analitikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius