-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerija pasirengusi sumažinti naftos gavybą 4,6 proc., jeigu 3 mėnesius išgaus po 1,8 mln. barelių per dieną

Nigerija yra pasirengusi sumažinti naftos gavybą 4,6 proc., jeigu tris mėnesius išgaus po 1,8 mln. barelių per dieną, pareiškė Omano naftos ir dujų ministras Mohammedas Hamadas al-Rumhy.
Naftos pramonės darbininkai
Naftos pramonės darbininkai / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Jeigu jie pasieks šį 1,8 mln. barelių per dieną lygį, nors daugelis iš mūsų tuo netiki, nes jie turi problemų, bet jeigu jie pasieks šį lygį ir jį išlaikys 3 mėnesius, tuomet jie bus pasirengę prisijungti prie susitarimo (dėl gavybos ribojimo) ir sumažinti gavybą 4,6 procento. Dėl to mes susitarėme pernai, bet jiems buvo padaryta išimtis“, – pareiškė Omano atstovas.

„Libijoje yra sudėtinga padėtis. Mūsų vertinimais, Libija ilgą laiką negalės išgauti daugiau nei 1,1 mln. barelių per dieną. Apskritai prognozuojama, kad Libijos ir Nigerijos gavyba sudarys 2,8 mln. barelių per dieną“, – pareiškė jis pasibaigus Sankt Peterburge vykusiam OPEC šalių ir jų partnerių susitarimo dėl gavybos ribojimo stebėsenos komiteto posėdžiui.

„Nigerija mums sako: leiskite mums stabilizuoti gavybą 1,8 mln. barelių per dieną lygyje. Po trijų mėnesių laikotarpio suprasime, kad gavyba stabilizavosi. Kai gavyba stabilizuosis, būsime pasirengę prisijungti, kaip visi jūs, ir sumažinti gavybą 4,6 proc.“, – pareiškė M. H. al-Rumhy.

„Mes manome – ir jie tai žino, – kad jie negalės pasiekti šio lygio. Tačiau mes galime būti tikri, kad Nigerija bet kuriuo atveju negalės išgauti daugiau nei 1,8 mln. barelių per dieną“, – pažymėjo jis.

2016 metų lapkritį kartelis 14 OPEC šalių nustatė naują 32,5 mln. barelių per dieną gavybos kvotą, siekdamas paspartinti pasaulyje sukauptų komercinių „juodojo aukso“ atsargų mažėjimą ir atkurti stabilumą naftos rinkoje.

Tačiau Nigerija ir Libija dėl nestabilios politinės padėties nebuvo įtrauktos į susitarimą. Galiausiai šios šalys pradėjo laipsniškai didinti gavybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius