Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nord Stream 2 AG“ atstovas: dujotiekį tiesiantys laivai reguliariai provokuojami

Rusijos antrąjį eksporto dujotiekį per Baltijos jūrą tiesiančius Rusijos laivus „reguliariai provokuoja grėsmę jų saugumui keliantys užsienio civiliniai ir kariniai laivai“, pareiškė projektą vystančios bendrovės „Nord Stream 2 AG“ atstovas Andrejus Mininas.
Laivas „Fortuna“
Laivas „Fortuna“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai aiškiai suplanuotos ir parengtos provokacijos, kuriose naudojami tiek žvejybos laivai, tiek ir karo laivai, taip pat povandeniniai laivai ir lėktuvai, siekiant trukdyti įgyvendinti šį ekonominį projektą. Tai, galbūt, pirmi ir precedento neturintys tokio pobūdžio atvejai istorijoje“, – Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“ sakė A.Mininas.

Siekdamas pagrįsti tokį pareiškimą jis papakojo apie kelis įvykius.

Anot A.Minino, šios savaitės pradžioje į vamzdynus klojančio laivo „Fortuna“ inkaro apsaugos zoną įplaukė neatpažintas povandeninis laivas, sukėlęs grėsmę tiek „Fortuna“, tiek ir vamzdyno atkarpai, o kitą dieną aplink „Fortuna“ neleistinai manevravo Lenkijos karinis laivas.

A.Mininas taip pat paminėjo užsienio karinių lėktuvų „reguliariai vykdomus“ skrydžius mažame aukštyje virš dujotiekį klojančių laivų bei Lenkijos žvejybinio laivo pavojingą manevravimą, dėl kurio buvo oficialiai pareikštas protestas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius