-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo antradienio Vilniaus vaikų darželiuose ir ligoninėse prasideda šildymo sezonas

Vilniaus savivaldybė nusprendė nebelaukti ir nuo antradienio pradėti šildyti sostinės vaikų darželius bei ligonines. Tuo tarpu mokykloms ir gyventojams kol kas palikta teisė patiems nuspręsti, kada pradėti šildymo sezoną.
Po atominės elektrinės uždarymo šildymas visaginiečiams gali pabrangti net septynis kartus.
Vilniaus vaikų darželiuose ir ligoninėse nuo antradienio bus šilčiau. / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Po kelių itin vėsių dienų temperatūra gerokai nukrito ir daugiabučiuose namuose, ir švietimo bei gydymo įstaigose. Gyventojams vis dar palikta teisė patiems spręsti, kada jie pradės šildyti savo būstus, tačiau vaikų darželiai ir ligoninės jau nuo antradienio bus šildomi. 

15min.lt dar praeitą savaitę rašė, kad kai kuriuose sostinės darželiuose temperatūra rytais siekė vos 12 laipsnių, įdienojus sušildavo iki 15 laipsnių.

„Atsižvelgėme į oro sąlygas ir į tą dalį visuomenės, kuri yra pati jautriausia, kuriai šildymas jau yra reikalingas. Todėl pasitarime pas merą nusprendėme, kad ikimokyklinio ugdymo įstaigose ir ligoninėse, kur tas šildymas tikrai reikalingas, šildymo sezoną pradedame nuo rytojaus“, – teigė Vilniaus savivaldybės Aplinkos ir energetikos departamento direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Karosas.

Orų prognozė tokia, kad šios savaitės pabaigoje vėl žadama 12-13 laipsnių dieną. Kadangi mes atsakome už savo įstaigas ir mokame už jas pinigus, nesinorėtų lįsti į kitų kišenę ir liepti privalomai šildyti butus, – sakė K.Karosas.

Pradinių, pagrindinių, vidurinių mokyklų, progimnazijų ir gimnazijų vadovai turėtų patys nuspręsti, ar jų įstaigose jau laikas pradėti šildymo sezoną. „Mokyklų būklė skiriasi, skiriasi ir vaikų kontingentas. Renovuotose mokyklose gal dar nėra būtinas šildymas, bet neremontuotose mokyklose jau įsiskverbusi drėgmė į konstrukcijas, tad ten gal tikslinga pradėti šildymo sezoną“, – kalbėjo K.Karosas.

Anot Aplinkos ir energetikos departamento direktoriaus pavaduotojo, praeitos savaitės pabaigoje – ketvirtadienį ir penktadienį, skundų dėl itin žemos temperatūros vaikų darželiuose ar kitose įstaigose dar nebuvo sulaukta, tačiau per savaitgalį šios patalpos labai atvėso.

Savivaldybė kol kas nėra priėmusi sprendimo šildyti visus Vilniaus daugiabučius. Gyventojai apsispręsti gali patys. Anot K.Karoso, sulaukiama ir skambučių, kai skundžiamasi, kad butuose šalta, ir tokių, kur piktinamasi noru jau pradėti namus šildyti. „Orų prognozė tokia, kad šios savaitės pabaigoje vėl žadama 12–13 laipsnių dieną. Kadangi mes atsakome už savo įstaigas ir mokame už jas pinigus, nesinorėtų lįsti į kitų kišenę ir liepti privalomai šildyti butus“, – aiškino K.Karosas.

Gyvenamųjų namų butų ir kitų patalpų savininkai, tinkamai parengę savo šildymo sistemas, neskolingi šilumos tiekėjui ir daugumos prašymu nusprendę įjungti šildymą anksčiau, nei bus priimtas Vilniaus savivaldybės sprendimas, apie savo sprendimą turi pranešti „Vilniaus energijos“ Klientų aptarnavimo centrams.

Šildymo sezonas paprastai skelbiamas, kai vidutinė trijų parų oro temperatūra siekia mažiau nei 10 laipsnių šilumos. Panaši temperatūra Vilniuje laikosi jau nuo praeito ketvirtadienio, rugsėjo 26 dienos, tačiau šildyti namų neskubama. Anot K.Karoso, per dešimt metų darbo Vilniaus savivaldybėje jis neprisimena atvejo, kad šildymo sezonas prasidėtų taip anksti – dar rugsėjį. Pernai  sezonas paskelbtas spalio 15 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius