Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

OPEC gali paprašyti Libijos ir Nigerijos apriboti gavybą

Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) vadovybė Libijos ir Nigerijos netrukus gali paprašyti apriboti „juodojo aukso“ gavybą, Stambule vykstančiame Pasaulio naftos kongrese agentūrai „Bloomberg“ pareiškė Kuveito naftos ministras Essamas al-Mazroukas.
OPEC būstinė Vienoje
OPEC būstinė Vienoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak ministro, šių šalių atstovai pakviesti į OPEC ir ne OPEC šalių susitarimo vykdymo stebėsenos komiteto posėdį, kuris įvyks Maskvoje liepos 24 dieną. E. al-Mazroukas yra šio komiteto pirmininkas.

„Mes juos pakvietėme, kad aptartume padėtį, susijusią su jų gavyba, – pareiškė ministras. – Jeigu jie gali stabilizuoti gavybą dabartiniame lygyje, paprašysime kuo greičiau ją apriboti. Kad tai padarytume, neturime laukti lapkričio mėnesio posėdžio.“

Libijai ir Nigerijai buvo leista nedalyvauti susitarime dėl gavybos mažinimo ir šios šalys pastaruoju metu gerokai padidino išgaunamus naftos kiekius. Daugelis investuotojų nerimauja, kad tai gali pakenkti likusių šalių pastangoms naftos rinkoje atkurti paklausos ir pasiūlos pusiausvyrą.

Tuo tarpu OPEC generalinis sekretorius Mohammedas Barkindo kongrese pareiškė, kad sprendimas leisti Nigerijai ir Libijai nedalyvauti susitarime buvo priimtas bendrai, todėl sprendimas įtraukti šias šalis į susitarimo dalyvių sąrašą taip pat bus priimtas tik po to, kai tokį pasiūlymą apsvarstys visos kartelio šalys.

Jis taip pat pažymėjo, kad OPEC ir ne OPEC šalys susitarimo sąlygas birželį vykdė tiksliau negu gegužę, o kalbėti apie galimą papildomą gavybos mažinimą kol kas yra per anksti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius