-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijos benzinvežių vairuotojai planuoja dar vieną streiką

Portugalijos benzinvežių vairuotojai paskelbė apie naują streiką praėjus vos kelioms dienoms po ankstesnio streiko pabaigos ir atnaujintų derybų su darbdaviais dėl darbo užmokesčio.
Portugalija dėl benzinvežių vairuotojų streiko pradėjo normuoti degalų pardavimą
Portugalijos benzinvežių vairuotojai planuoja dar vieną streiką / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pavojingas medžiagas gabenančių vairuotojų profsąjunga trečiadienį pranešė, kad apie 750 jos narių (iš viso iš Portugalijoje jų yra apie 900) atsisakys dirbti viršvalandžius bei dirbti savaitgaliais ir švenčių dienomis rugsėjo 7–22 dienomis.

Profsąjunga teigia, jog sunkvežimių vairuotojai priversti dirbti daug viršvalandžių tam, kad būtų aprūpintos visos degalinės, kurių šalyje yra trys tūkstančiai.

Sekmadienį vilkikų vairuotojai baigė septynias dienas trukusį streiką, kurio metu vyriausybė buvo priversta imtis skubių priemonių, kad būtų išvengta degalų trūkumo. Derybos su darbdaviais nutrūko vėlų antradienio vakarą.

Streikų virtinė tapo tikru išbandymu socialistų vyriausybei, tradiciškai simpatizuojančiai profsąjungoms. Visgi atsižvelgdama į tai, kad visuotiniai rinkimai įvyks mažiau nei po dviejų mėnesių, centro kairioji vyriausybė priversta išlikti atsargi pasirinkdama pozicijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius