Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusija nuo vasario uždraus naftos eksportą į šalis, taikančias viršutinę kainų ribą

Rusija antradienį išleido dekretą, draudžiantį parduoti naftą šalims ir bendrovėms, besilaikančioms naftos kainų viršutinės ribos, dėl kurios susitarė Vakarų šalys, reaguodamos į Maskvos puolimą Ukrainoje.
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas / „Zuma press“/„Scanpix“

„Draudžiama tiekti Rusijos naftą ir naftos produktus užsienio juridiniams ir fiziniams asmenims, jei sutartyse dėl šių tiekimų tiesiogiai ar netiesiogiai“ naudojama viršutinė riba, sakoma Vladimiro Putino dekrete.

Dekretas galios nuo vasario 1 iki liepos 1 dienos.

Jame priduriama, kad draudimas atskirais atvejais gali būti atšauktas, remiantis „specialiu“ Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimu.

Gruodžio pradžioje įsigaliojo Europos Sąjungos, Didžiojo septyneto (G7) ir Australijos sutarta 60 JAV dolerių (apie 56 eurų) už barelį viršutinė kainos riba, kuria siekiama apriboti Rusijos pajamas ir tuo pačiu užtikrinti, kad Maskva ir toliau tiektų žaliavas pasaulinei rinkai.

Apribojimu, įvestu su ES embargu Rusijos žaliavinės naftos tiekimui jūra, siekiama užtikrinti, kad Rusija negalėtų apeiti embargo parduodama savo naftą trečiosioms šalims didelėmis kainomis.

Rusija teigia, kad apribojimas neturės įtakos jos karinei kampanijai Ukrainoje, ir išreiškė įsitikinimą, kad ras naujų pirkėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius