-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija tieks dujas ir naftą Pakistanui

Pakistanas nuo kovo mėnesio pradės importuoti naftą ir dujas iš Rusijos tokiomis sąlygomis, kurios užtikrins „abipusę ekonominę naudą“, sakoma penktadienį paskelbtame bendrame valstybių pareiškime.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.

Nuo tada, kai Maskva pradėjo karinį puolimą prieš Ukrainą, Rusija tapo Vakarų šalių ekonominių sankcijų taikiniu, o jos angliavandenilių tiekimas į Europą smarkiai sumažėjo.

Dėl tokios padėties Rusija mėgina padidinti eksportą į Aziją, kad kompensuotų sumenkusį tiekimą.

„Abi šalys susitarė, kad pasiekus susitarimą dėl techninių specifikacijų, naftos ir dujų prekybos sandoris bus struktūrizuotas taip, jog jis duotų abipusės ekonominės naudos abiem šalims“, – teigiama pranešime.

„Procesas bus baigtas kovo mėnesį“, – priduriama jame.

Pranešimas paskelbtas po trijų dienų trukmės Rusijos energetikos ministro Nikolajaus Šulginovo vizito Islamabade.

Pakistano vyriausybė gruodžio pradžioje paskelbė, kad Rusija sutiko eksportuoti naftą į energijos stokojantį Pakistaną už mažesnę kainą.

ES, G7 ir Australija nuo gruodžio mėnesio taiko embargą Rusijos žalios naftos gabenimui jūra bei kainų „lubas“ – dvi priemones, skirtas sumažinti Maskvos pajamas, kurias ji naudoja karui Ukrainoje finansuoti.

Atsakydama į tai, Rusija paskelbė, kad nuo vasario 1 dienos uždraus parduoti savo naftą užsienio šalims, kurios laikosi viršutinės kainų ribos.

Pakistanas, kuris didžiąją dalį energijos importuoja iš draugiškų Persijos įlankos šalių, ilgą laiką kenčia nuo energijos trūkumo dėl daugelio veiksnių, įskaitant prastą ekonomiką, netinkamą valdymą ir saugyklų trūkumą.

Šią žiemą elektros energijos stygius skaudžiai paveikė namų ūkius ir pramonės šakas, įskaitant tekstilės gamybą, vieną didžiausių pramonės šakų Pakistane, o kai kurios gamyklos buvo laikinai uždarytos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius