-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos premjeras: dujų tranzito sutartis su Ukraina turi būti abipusiai naudinga

Rusija neatsisako dujų tranzito per Ukraina, tačiau toks bendradarbiavimas turėtų būti abipusiai naudingas, pareiškė Rusijos vyriausybės vadovas Dmitrijus Medvedevas.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / „Scanpix“ nuotr.

„Mes neatsisakome pratęsti atitinkamų susitarimų su Ukraina ir naudoti šį tranzito maršrutą. Tačiau šis bendradarbiavimas turėtų būti pragmatiškas, jis turėtų būti pagrįstas įprastais komerciniais santykiais. Jis turėtų būti abipusiai naudingas, turėtų būti priimtini tarifai, ir, žinoma, šis bendradarbiavimas turėtų būti plėtojamas, jei susiformuos jam būtinos sąlygos“, – sakė D.Medvedevas spaudos konferencijoje po derybų su Slovakijos premjeru Peteriu Pellegriniu.

„Tai reiškia tokiomis sąlygomis, kai bus atsisakyta nesibaigiančių ginčų teismuose, dėl kurių padėtis atsiduria aklavietėje, apsisprendus dėl Ukrainos dujų transportavimo sistemos valdymo, išsprendus kai kuriuos kitus klausimus“, – pridūrė D.Medvedevas.

„Kiekviena valstybė privalo vadovautis savo ekonominiais interesais, ir mes suprantame Slovakijos susirūpinimą dėl pajamų iš tranzito, jei jo iš Rusijos per Ukrainą į Europą neliks“, – kalbėjo Rusijos vyriausybės vadovas.

Kartu jis pabrėžė, kad derybose su Slovakijos premjeru buvo priminta Rusijos nuomonė, kad reikia rasti bendradarbiavimo būdų dėl Slovakijos prijungimo prie „Nord Stream 2“ ir „TurkStream“ dujotiekių.

„Scanpix“ nuotr./Nord Stream 2
„Scanpix“ nuotr./Nord Stream 2

Rusijos ir Ukrainos sutartis dėl dujų tranzito baigs galioti šių metų pabaigoje, o dėl naujos šalys kol kas nesutaria. Rusija siūlė pratęsti dabartinės sutarties galiojimą, tačiau Ukraina tokį siūlymą atmetė, tvirtindama, jog ši sutartis neatitinka nei Ukrainos, nei ES teisės normų.

Ukraina praėjusį mėnesį skelbė, jog naujas derybų su Rusija, tarpininkaujant Europos Komisijai, etapas gali įvykti birželį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius