-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Jankauskas: toks Stokholmo arbitražo sprendimas buvo labiausiai tikėtinas

Praėjusią savaitę paskelbtas Stokholmo arbitražo sprendimas nepatenkinti Lietuvos prašymo prisiteisti iš „Gazprom“ 1,4 mlrd. eurų permoką, kuri susidarė už 2004-2012 metais „Gazprom“ Lietuvai per brangiai tiektas dujas, buvo labiausiai tikėtinas, sako Lietuvos pramonininkų konfederacijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Jankauskas.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Scanpix“ nuotr.

„Kitos šalys su Rusijos politikais derėjosi, o mūsų valdžia pasirinko „apkasų“ taktiką. Ji ignoravo derybas ir kalbėjo daugmaž taip: mes šventai vykdome Briuselio užduotis, pirmieji įgyvendinsime ES energetikos paketą, todėl tartis su „Gazprom“ dėl nuolaidos nėra reikalo. O kitos valstybės derėjosi ir nuolaidą išsiderėjo. Būtent dėl to mums dujų kaina 2012-2013 metais buvo aukštesnė negu kaimynams“, – interviu „Lietuvos žinioms“ sakė V.Jankauskas.

Anot jo, arbitraže Lietuvai buvo sunku įrodyti „teisingą“ dujų kainą, nes sutartyje su „Gazprom“ dujų kainos formulė nebuvo aiški.

BNS primena, kad praėjusią savaitę ketverius metus trukusį Vyriausybės ir „Gazprom“ ginčą dėl maždaug 1,4 mlrd. eurų permokos už Lietuvai tiektas dujas nagrinėjęs Stokholmo arbitražas neįžvelgė Rusijos bendrovės kaltės, tačiau pripažino, kad „Gazprom“, tiekdamas dujas Lietuvai ir valdydamas „Lietuvos dujų“ akcijas, turėjo interesų konfliktą. Jo sprendimu Lietuva neatgaus prašytos 1,4 mlrd. eurų permokos, kuri susidarė už 2004-2012 metais „Gazprom“ Lietuvai tiektas dujas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius