Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vėjas be elektros buvo palikęs virš 70 tūkst. namų ūkių

Įsismarkavęs vėjas Lietuvoje nuo vakar pavakarės iki šiandien 14 val. be elektros įvairiais laiko tarpsniais buvo palikęs virš 70 tūkst. namų ūkių Lietuvoje, iš kurių net 30 tūkst. be elektros buvo šiandien, pranešė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO). Vėjo krypčiai ir stiprumui keičiantis, šiuo metu fiksuojami tik pavieniai elektros oro linijų gedimai, be elektros paliekantys tik po kelis šimtus ESO klientų, tačiau ir jie labai operatyviai šalinami.
Aukštos įtampos elektros stulpai
Aukštos įtampos elektros stulpai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jei vakar pagrindiniai gedimai buvo fiksuojami pajūryje, Žemaitijoje, Vilniaus rajone, šiandien – centriniuose ir Rytų Lietuvos rajonuose (Vilniaus r., Širvintų r., Jonavos r., Raseinių r., Šakių r., Kaišiadorių r., Utenos r., Anykščių r., Ignalinos r. ir kt.). Esminės gedimų priežastys: virstantys medžiai, jų šakos, o tai lemia elektros oro linijų nutrūkimus, sulaužomas atramas ir gedimus elektros pastotėse.

Atkreiptinas dėmesys, kad savaitgalio vėjo padaroma žala lėmė ypač sudėtingus gedimus miškingose vietovėse: kai vienoje el.linijoje fiksuojama ir ne po vieną medžių ar jų šakų virtimą ant elektros oro linijų ir pačių atramų sulaužymą. Tokiems gedimams šalinti prireikia papildomų ESO pajėgų, įrangos ir pats gedimo šalinimas užtrunka. Nepaisant to, vidutinė elektros tinklo gedimų šalinimo trukmė siekia iki 1-1,5 val. Gedimų šalinimų rūpinasi beveik 100 operatyvinių brigadų visoje Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius