-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: JAV energetikos sekretorius paliks postą gruodžio 1-ąją

Sprendimą pasitraukti iš JAV energetikos sekretoriaus pareigų paskelbęs Rickas Perry turėtų tai padaryti gruodžio 1 dieną, pirmadienį pranešė naujienų portalas „The Hill“, remdamasis Energetikos departamento atstovu.
Rickas Perry
Rickas Perry / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sekretorius Perry prezidento prašymu kol kas tęsia savo darbą; jis ketina palikti Energetikos departamentą gruodžio 1 dieną“, – sakė leidinio pašnekovas.

Anksčiau spalį JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė, kad R.Perry paliks savo postą šių metų pabaigoje, bet konkrečios datos nenurodė.

Vėliau valstybės vadovas nusprendė paskirti sekretoriumi jo pavaduotoją Daną Brouillette'ą, pavadindamas jį „absoliučiu profesionalu“ su neprilygstama patirtimi.

„Džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad siūlau Dano Brouillette'o kandidatūrą į energetikos sekretoriaus postą. Jo patirtis šioje srityje yra neįtikėtina. Jis yra tikras profesionalas, esu tikras, kad Danas puikiai dirbs“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė prezidentas.

D.Brouillette'as palaiko D.Trumpo siekį, kad JAV dominuotų tarptautinėse energijos rinkose, ir sako remiąs politiką, apimančią branduolinę, saulės ir vėjo energetiką, taip pat anglių, gamtinių dujų ir naftos naudojimą. Aplinkosaugos grupės, daug įstatymų leidėjų ir kitų veikėjų kaltina administraciją bandant skatinti šalies naftos ir dujų gavybą, o ne riboti klimato kaitą spartinantį iškastinio kuro vartojimą.

D.Brouillette'as visame pasaulyje, nuo Japonijos ir buvusių sovietinių valstybių iki Kataro ir Izraelio, propagavo Jungtinių Valstijų gamtines dujas ir gamtinių dujų kompanijas.

Jo kandidatūrą dar turi patvirtinti JAV Kongresas.

R.Perry tvirtino, kad jo sprendimas atsistatydinti nėra susijęs su jo vaidmeniu per administracijos veiksmus dėl Ukrainos, kurie dabar yra atsidūrę prezidento apkaltos tyrimo Atstovų Rūmuose centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius