-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenka vėl reikalauja, kad Rusija atlygintų nuostolius dėl mokesčių perskirstymo

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, jog būtina atnaujinti derybas su Rusija dėl Baltarusijos nuostolių dėl taip vadinamo „mokesčių manevro“ (mokesčių perskirstymo) Rusijos naftos sektoriuje, kompensavimo.
Bandydama gerinti santykius su Baltarusija, ant A.Lukašenkos kabliuko užkibo ir Lietuva, ir Europos Sąjunga.
Aliaksandras Lukašenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Juk mes nuolat nešliaužiosime ant kelių prieš savo vyresnįjį brolį ir nemaldausime trupinių. Mes patys turime kurti politiką su visomis iš to kylančiomis pasekmėmis. Ne kartą tai aptarėme su Rusijos prezidentu. Manau, kad patvirtinus integravimosi veiksmų programą teks grįžti prie šio klausimo“, – sakė A.Lukašenka.

Baltarusijos prezidentą cituoja valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Anot A.Lukašenkos, dėl mokesčių perskirstymo Rusijos naftos sektoriuje pirmiausia padidėjo ir toliau didės neapmuitinamos rusiškos naftos importo kaina, dėl naftos produktų eksporto muitų sulyginimo mažėja Baltarusijos naftos produktų eksporto pajamos.

Minskas tvirtina, kad šis „mokesčių manervas“ Rusijoje Baltarusijai 2019-2024 metais kainuos apie 10,5 mlrd. JAV dolerių negautų pajamų, iš jų maždaug 400 mln. dolerių – šiais metais.

Baltarusija praėjusių metų pabaigoje aktyviai, bet nesėkmingai bandė išsireikalauti tokios kompensacijos iš Rusijos.

Šio mėnesio pradžioje Rusijos vyriausybės vadovas Dmitrijus Medvedevas ir Baltarusijos premjeras Sergejus Rumas parafavo dokumentų paketą dėl abiejų šalių bendrų veiksmų įgyvendinant Sąjunginės valstybės sutartį. Manoma, kad A.Lukašenka ir Vladimiras Putinas šią veiksmų programą pasirašys gruodžio 8-ąją, paminėdami Sąjunginės valstybės sutarties 20-metį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius