Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Zuoko šypsena padėjo pritraukti 15,2 milijono eurų

Lietuvoje gimusi iniciatyva „TokenDesk“ Kalėdų vakarą baigė platinti kriptožetonus (ICO) – nors išplatinta tik pusė galimo kiekio, įvairiomis kriptovaliutomis surinkta 15,2 milijonai eurų.
Artūras Zuokas patvirtino, kad „TokenDesk“ projekte dalyvauja spalvingos reputacijos veikėjai; „TokenDesk“ vadovai kalbėjo priešingai
Artūras Zuokas patvirtino, kad „TokenDesk“ projekte dalyvauja spalvingos reputacijos veikėjai; „TokenDesk“ vadovai kalbėjo priešingai / tokendesk.io, Luko Balandžio / 15min nuotr.

15min jau rašė, kad „TokenDesk“ iniciatyva „pakvipusi melu“ – verslo modelis grįstas dideliais pažadais ir klaidingais skaičiavimais.

Projekto Baltojoje knygoje nurodoma, kad siekiant plėtoti platformą su minimaliomis funkcijomis pakaktų 12,4 mln. eurų.

Tačiau kompanija, panašu, ketina pirkėjams bent jau pateikti įsigytus žetonus ir žada jų kotiravimą biržoje.

„Mus tenkina esamas minios finansavimo kampanijos rezultatas. Yra daug svarbių užduočių ir tikslų, kuriuos nusistatėme trumpalaikiu laikotarpiu ir ilgalaikei ateičiai. Įnašai, kuriuos užsitikrinome, padės ten nukeliauti anksčiau. Į tai mes ir taikomės“, – teigiama „TokenDesk“ bloge ir patikinama, kad komanda pasiruošusi padaryti viską, kad rėmėjai atgautų daugiau, nei galėtų tikėtis.

Skelbiama, kad „TokenDesk“ žetonų platinimo metu buvo pritraukta 316 bitkoinų (4,15 mln. eurų vertės), 12397 eterio valiutos vienetų (8,12 mln. eurų vertės), 9359 litekoinai (2,24 mln. eurų vertės), taip pat 416,9 tūkst. „Ripple“ valiutos vienetų ir 291 tūkst. JAV dolerių.

„Tokendesk“ nuotr./„Tokendesk“ išplatintų žetonų kiekis
„Tokendesk“ nuotr./„Tokendesk“ išplatintų žetonų kiekis

Naują ICO (kriptožetonų platinimo) platformą „TokenDesk“ žada pristatyti balandį. Šiuo metu testuojama beta versija, taip pat žadama, kad į ją bus diegiama vis daugiau funkcijų.

„Dar neturime patvirtintų biržų, procesas tebevyksta. Kai tik turėsime patvirtinimą, nedelsiant pranešime. Kotiravimas biržose suplanuotas 2018 m. vasarį, kalendoriuje niekas nesikeičia“, – skelbia kompanija.

Nusipirktus žetonus į savo pinigines pirkėjai, anot kompanijos, turėjo gauti arba gaus artimiausiu metu.

Stopkadras iš „TokenDesk“ reklaminio siužeto/Tomas Mičkauskas (pirmas iš kairės) ir kiti „TokenDesk“ veidai
Stopkadras iš „TokenDesk“ reklaminio siužeto/Tomas Mičkauskas (pirmas iš kairės) ir kiti „TokenDesk“ veidai

„TokenDesk“ – Lietuvoje gimusi iniciatyva – paskelbė ketinanti tapti stambia žaidėja šioje sparčiai augančioje, bet ir skeptikų kritikos nestokojančioje rinkoje. Per plėtojamą platformą rinkos dalyviams bus siūloma organizuoti savus ICO – pirminius žetonų platinimus.

„TokenDesk“ Baltojoje knygoje aiškinama, kad jų platinami TDS „žetonai“ ilgainiui įgis vis didesnę vertę, nes kompanija skirs vis didesnes sumas jų atpirkimui rinkoje.

„Žetonų atpirkimo programa yra būdas atsilyginti TDS bendruomenei. „TokenDesk“ ketina skirti 12 proc. mūsų grynojo pelno supirkti TDS žetonus. Tai palaipsniui didins TDS žetonų vertę ir likvidumą. Atpirkti žetonai bus sudeginti išmaniuoju sandoriu“, – žadama Baltojoje knygoje. Taip pat siūloma galimybė gauti 5 proc. nuo kiekvieno pritraukto kito pirkėjo įsigijimų.

Tačiau grynojo pelno prognozės – itin optimistinės. Jei 2018 m. tikimasi uždirbti 0,18 milijono JAV dolerių, tai 2021 m. – jau 216,8 mln. eurų. Mat platforma tikisi tais metais išplatinti elektroninių valiutų (ICO) už 5,63 milijardo JAV dolerių.

Palyginimui, visi Lietuvoje veikiantys bankai kartu sudėjus pernai uždirbo 252 mln. eurų pelno.

Vengti neaiškios vertės žetonų yra rekomendavęs ir Lietuvos bankas, ir IT saugumo specialistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius