-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alų „gyvu“ nebus galima vadinti

Aludarių ir alaus vartotojų pastaruoju metu pamėgtas gyvu arba šviežiu vadinamas alus nebegalės būti siūlomas pirkėjams. Bent jau ne tokiu pavadinimu.
alaus bokalas
alaus bokalas / 15min.lt nuotr.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba bei Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas Lietuvos aludarių gildiją ir Lietuvos smulkiųjų aludarių asociaciją informavo, kad alaus ženklinimo etiketėse ir reklamoje vartoti teiginius, kurie nėra apibrėžti reglamento nuostatomis, draudžiama, penktadienį rašo dienraščiai „Kauno diena“, „Vilniaus diena“ ir „Verslo žinios“.

Lietuvos alaus gildijos prezidentas Saulius Galadauskas sako, kad gyvu alumi visi alaus mėgėjai Lietuvoje laiko nepasterizuotą alų, kuriame yra gyvų mielių. Jo manymu, gyvą alų aludariams greičiausiai teks pervadinti nepasterizuotu.

Pasak Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento direktoriaus pavaduotojos Gražinos Belian, joks alus negali būti vadinamas gyvu, nes tai klaidina vartotojus. Jos teigimu, kol kas nenumatyta konkreti data, kada bus imtasi griežtų priemonių prieš aludarius, kurie savo gaminius vadina nepatvirtintais terminais.

Penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose veikiančių Gyvo alaus krautuvėlių vadovams taip pat, ko gero, teks keisti pavadinimą.

Gyvo alaus krautuvėles valdančios bendrovės „Gyvas alus“ direktorius Domantas Vizbaras teigė, kad tokie draudimai privers pakeisti mažųjų alaus gamintojų sampratą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius