Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 03 /15:37

Anglijos bankas paragino bankus rengtis tam, kad prekybos susitarimo po „Brexito“ nebus

Anglijos bankas šalies komercinius bankus trečiadienį paragino rengtis galimam Europos Sąjungos (ES) ir Jungtinės Karalystės derybų dėl prekybos susitarimo po „Brexito“ žlugimui.
„Brexit“
„Brexit“ / 123rf.com nuotr.

„Galimybė, kad Jungtinės Karalystės ir Europos Sąjungos derybose dėl būsimų prekybos santykių gali nebūti pasiekta susitarimo, yra vienas iš keleto rezultatų, kuriems Jungtinės Karalystės bankams reikia pasirengti per ateinančius mėnesius“, – pareiškė centrinis bankas.

Televizijos kanalas „Sky News“ kiek anksčiau pranešė, jog Anglijos banko vadovas Andrew Bailey’s kelių bankų vadovų paprašė paspartinti pasirengimą tam atvejui, jeigu prekybos susitarimas nebus pasiektas.

„Anglijos bankas pagal jam pavestas funkcijas turi parengti Jungtinės Karalystės finansų sistemą visai rizikai, su kuria ji gali susidurti“, – trečiadienį nurodė Anglijos bankas.

„Vykdydamas tą konkrečią funkciją, centrinio banko vadovas labai reguliariai susitinka su Jungtinės Karalystės bankų vadovybe.“

Jungtinės Karalystės ir ES derybininkai antradienį pradėjo ketvirtą prekybos po „Brexito“ derybų ratą, bet niekas Londone ir Briuselyje nesitiki proveržio šią savaitę.

Jungtinė Karalystė iš ES oficialiai išstojo sausio 31 dieną, tačiau pereinamuoju laikotarpiu – iki metų pabaigos – šaliai dar taikomos ES taisyklės. Kartu ES ir Jungtinė Karalystė mėgina suderinti savo naujų santykių taisykles.

Šiuo metu manoma, jog Didžioji Britanija vargu ar prašys pereinamojo periodo po „Brexito“ pratęsimo, tad gruodžio 31-ąją Jungtinė Karalystė turi pasitraukti iš bendrosios rinkos ir ES muitų sąjungos.

Jeigu iki to laiko nebus sudarytas prekybos susitarimas, ekspertai prognozuoja didelius sutrikimus verslui, jau ir taip nukentėjusiam nuo koronaviruso pandemijos, kurios niekas nesitikėjo, kai Britanija 2016 metų birželį nubalsavo už išstojimą iš Bendrijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius