-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Apklausa: beveik pusė gyventojų jau metus nėra lankęsi banke

„Citadele“ banko užsakymu atlikta apklausa atskleidė, kad beveik pusė vyresnių nei 18 metų Lietuvos gyventojų (49 proc.) pastarąjį kartą banko skyriuose fiziškai lankėsi daugiau nei prieš metus arba apskritai juose nebesilanko, nes visus finansinius reikalus susitvarko nuotoliniu būdu. 27 proc. apklaustųjų nurodė, kad į banko skyrių paskutinį sykį vyko prieš daugiau nei pusmetį, 18 proc. – pastarąjį pusmetį, o pastarąjį mėnesį banko skyriuose lankėsi 6 proc. respondentų, rašoma spaudos pranešime.
„Citadele“ bankas
„Citadele“ bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Finansų sektorius Lietuvoje buvo gerai pasirengęs teikti paslaugas ir karantino sąlygomis, nes ne pirmus metus aktyviai plėtoja sprendimus, leidžiančius klientams paslaugas gauti nuotoliniu būdu. Žmonės dar labiau įvertino tai, kad atlikti kasdienės bankininkystės operacijas nuotoliniu būdu yra tikrai patogu, todėl pirmiausia ir renkasi šį būdą. Priežastis, kurią dažniausiai nurodė banko skyriuose besilankę asmenys, buvo taip pat susijusi su nuotolinėmis bankų paslaugomis“, – komentuoja „Citadele“ banko Verslo ir mažmeninės bankininkystės vadovas Darius Burdaitis.

23 proc. apklaustųjų, kurie vis dar lankosi banko skyriuose, nurodė, kad pastarąjį kartą banko skyriuje lankėsi dėl interneto banko prisijungimo priemonės. 20 proc. respondentų nurodė vykę konsultacijos, 18 proc. – dėl mokėjimo kortelės. 8 proc. teigė į banko skyrių atlydėję šeimos narį ar giminaitį, 7 proc. banko skyriuje lankėsi atlikti grynųjų pinigų operacijų. 5 proc. apklaustųjų nurodė, kad vyko pateikti dokumentų gauti būsto paskolą arba pasirašyti jos sutarties, po 4 proc. apklaustųjų skyriuje lankėsi, nes norėjo atidaryti arba uždaryti banko sąskaitą.

„Jau šiandien gyventojai net neatvykę į skyrių gali tapti banko klientais – atsidaryti banko sąskaitą ir užsisakyti kortelę, kuri atsiunčiama paštu ir aktyvinama interneto banke ar mobiliojoje programėlėje. Nevykdamas į banką klientas gali užpildyti paraišką gauti būsto paskolą, pateikti dokumentus ir pasirašyti sutartį. Taip pat užsiregistruoti į vaizdo konsultaciją, per kurią su banko specialistu galima pasitarti bet kuriuo rūpimu finansiniu klausimu. Dar neseniai inovatyvios buvusios paslaugos šiandien tampa įprastos, o tam postūmį suteikia ir pandemija, per kurią daugeliui teko susidraugauti su naujosiomis technologijomis ir išmokti dirbti ar mokytis nuotoliniu būdu“, – pastebi D.Burdaitis.

Visgi, pasak banko atstovo, tikėtina, kad pasibaigus pandemijai dalis klientų iš nuotolinių kanalų vėl grįš į banko skyrius. „Priežastys, kodėl gyventojai renkasi vykti į skyrių, net kai turi galimybę paslaugą gauti nuotoliniu būdu, labai įvairios ir dažnai asmeninės. Tai ir įpročiai, nepasitikėjimas naujovėmis, įgūdžių stoka. Be to, kai kuriems žmonėms tebėra svarbus fizinis kontaktas – galimybė gyvai bendrauti su banko specialistu. Į tai atsižvelgę ir įvertinę, kad didžiuosiuose šalies miestuose banko skyrių poreikis išlieka, šiemet planuojame skyrių tinklą plėsti ir Vilniuje atidaryti dar vieną klientų aptarnavimo skyrių“, – teigia banko Verslo ir mažmeninės bankininkystės vadovas.

„Citadele“ bankas nuo pernai sudaro galimybę šalies gyventojams banko klientais tapti nuotoliniu būdu – atsisiųsti banko programėlę, pasidaryti asmenukę ir nufotografuoti savo pasą ar asmens tapatybės kortelę. Visas procesas ir duomenų pateikimas užtrunka ne ilgiau kaip 10 minučių.

Vyresnių nei 18 metų Lietuvos gyventojų apklausą banko užsakymu tyrimų bendrovė „Norstat“ atliko pernai gruodį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius