Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ar turėtumėte duoti arbatpinigių iš restorano išsinešdami maistą ar užsisakydami kavos?

Pandemijos metu žmonės pradėjo dosniau duoti arbatpinigių, todėl buvo sukurtas naujas precedentas, kiek kai kurie darbuotojai tikėjosi uždirbti iš arbatpinigių. Dabar, kai pasaulis po pandemijos prisitaiko prie normalaus gyvenimo, kai kurios įmonės ir toliau pasikliauja arbatpinigiais, kad padidintų darbuotojų atlyginimus. Atrodo, kad arbatpinigių kultūra plinta visur, kur tik pažvelgsite, o kai kurie klientai jaučiasi nuo to pavargę ir klausia, kada galima tiesiog neduoti arbatpinigių, rašo leidinys „Insider“.
Arbatpinigiai
Arbatpinigiai / 123RF.com nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Emocinis šantažas ar protingas žingsnis? JAV savitarnos kasos ėmė „prašyti“ artbatpinigių

Įsivaizduokite, kad savitarnos kasoje patys skanuojate prekes, o tuomet ekrane išvystate arbatpinigių „prašymą“. Kaip tokiu atveju elgtis?

„Žmonių prašoma duoti arbatpinigių už savitarnos kasų aptarnavimą“, – sakė arbatpinigių ekspertas Michaelas Lynnas, Kornelio universiteto Viešbučių administravimo mokyklos vartotojų elgsenos ir rinkodaros profesorius. Pasak eksperto, jį tai stebina, nes neaišku, kas tuos arbatpinigius gauna.

M.Lynnas teigė, kad tuomet, jei patys skanuojate prekes, dėl arbatpinigių nevertėtų sukti galvos. Juos pamiršti esą galima ir tuomet, kai renkatės maistą ar gėrimą, pavyzdžiui, kavą, išsinešti.

Jei maistą išsinešti pasiimate patys, pasak eksperto, arbatpinigių greičiausiai galite nemokėti.

„Jei jūsų užsakymas – ant prekystalio ir jūs jį pasiimate patys, tiesiog sumokate už jį, pasiimate ir išeinate, – komentavo etiketo ekspertė Avery Johnson iš „The Southern Academy of Etiquette“. Vis dėlto ji pažymėjo, kad galite palikti 10 proc. ar daugiau arbatpinigių, jei turėjote specialių pageidavimų, pavyzdžiui, papildomų patiekalų.

M.Lynnas taip pat neduoda arbatpinigių išsinešdamas maistą ir net tuomet, kai kavinėje užsisako tik kavos su pyragaičiais.

Žinoma, maisto pristatymo į namus atveju arbatpinigių palikti vis dėlto dera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius