Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Auditas: prieš mirdamas Kanados kriptovaliutos biržos steigėjas pavogė milijonus

Bankrutavusios Kanados kriptovaliutų biržos „QuadrigaCX“ auditas atskleidė, kad velionis biržos įkūrėjas prieš mirtį pavogė milijonus dolerių iš klientų ir išleido juos savo ir savo žmonos reikmėms.
Geraldas (Gerry) Cottenas
Geraldas (Gerry) Cottenas / „Facebook“ nuotr.

Teismo paskirta stebėtoja „Ernst & Young“ pranešė, kad velionis „QuadrigaCX“ įkūrėjas Geraldas Cottenas pervedė lėšas iš klientų sąskaitų į kitas kriptovaliutų biržas ir panaudojo pinigus įsigyti prabangos prekių, nekilnojamojo turto bei kelionėms.

Pasak pranešimo, „didelės kriptovaliutos sumos buvo pervestos iš „Quadriga“ platformos į konkurentines biržas ir į asmenines sąskaitas, kurias kontroliavo G.Cottenas“.

Be to, didelės kriptovaliutos sumos buvo pervestos piniginių savininkams, kurių tapatybės stebėtoja negalėjo patvirtinti.

G.Cotteno žmona Jennifer Robertson anksčiau teigė, kad bendrovė neturėjo prieigos prie slaptažodžiais apsaugotų kompiuterių, kuriuos, kaip manoma, jos velionis vyras naudojo kriptovaliutoms saugoti, taigi milijonai dolerių tapo nepasiekiami.

Laikmenos, kurių slaptažodžius turėjo tik G.Cottenas, įvardijamos kaip šaltosios piniginės.

„Ernst & Young“ pranešė nustačiusi 76 tūkst. „QuadrigaCX“ naudotojų, įsiskolinimas kuriems gali siekti iš viso 215 mln. Kanados dolerių (163 mln. JAV dolerių), tačiau bendrovė iki šiol sugebėjo susigrąžinti tik 33 mln. Kanados dolerių.

Yra pasirodžiusių nuomonių, kad G.Cohenas suvaidino savo mirtį. Pranešime šis klausimas nenagrinėjamas, tačiau pažymima, kad G.Cohenas per pastaruosius trejus metus nevedė tinkamos apskaitos ir pervedinėjo dideles pinigų sumas jų neperžvelgdamas.

Tuo pačiu metu jis ir jo žmona „įgijo brangaus turto, įskaitant nekilnojamąjį ir asmeninį turtą“ ir „dažnai keliavo į įvairias vietas atostogauti, neretai skrisdami privačiais lėktuvais“.

„QuadrigaCX“ sausio viduryje paskelbė, kad 30 metų G.Cottenas mirė nuo Krono ligos komplikacijų gruodžio 9 dieną, savanoriaudamas našlaičių namuose Indijoje.

Naujosios Škotijos aukštasis teismas patenkino G.Cotteno našlės Jennifer Robertson „QuadrigaCX“ vardu pateiktą prašymą dėl bankroto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius