Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankai pasibaigus pirmajam ketvirčiui apie lūkesčius kalba nedrąsiai

Biržoje kotiruojamų „Snoro“ ir Ūkio bankų pirmojo ketvirčio veiklos rezultatai nei nuvylė, nei nustebino, sako analitikai ir baksnoja į vis dar dideles bankų veiklos sąnaudas. Be to, analitikai teigia pasigendantys aiškios bankų vizijos, kaip jie planuoja tvarkytis ateityje.
Taupyklė
Taupyklė / BFL/Jānis Saliņš nuotr.
Temos: 3 Pelnas Bankas Pinigai

Pasak Ūkio banko Finansų tarnybos vadovo Arno Žalio, sustiprinta kreditų administravimo veikla leido pasiekti geresnių rodiklių ir formuoti mažesnius atidėjinius, ir nors probleminių paskolų ar klientų augimo tempas sulėtėjęs, palyginti su praėjusiais ketvirčiais, anot jo, daryti išvadas kol kas per anksti, trečiadienį rašo „Verslo žinios“. 2009–ųjų veiklos ataskaitoje Ūkio bankas skelbė šiemet nelaukiantis pelningų metų.

„Jei tokių poreikių dėl atidėjinių blogosioms paskoloms neturėsime 2010 metais, gal ir mūsų lūkesčiai dėl veiklos rezultatų pasikeis. Aš dabar dar nesiimčiau vertinti, ar pernelyg pesimistiškai mąstėme praėjusių metų pabaigoje“, – kalbėjo A.Žalys.

„Snoro“ pirmasis viceprezidentas Naglis Stancikas sakė, jog pastaruoju metu bankas jaučia „stiprų dugną“, paskolų portfelio kokybė neblogėja, atsigauna grynųjų palūkanų, komisinių pajamos ir klientų aktyvumas.

Norvegijos investicijų bendrovės „Terra Markets“ Vilniuje filialo vadovo pavaduotojas Aurelijus Burda teigė, kad minėtų dviejų bankų paskelbti rezultatai nenustebino, tačiau jis pasigedo iš „Snoro“ detalesnės veiklos ataskaitos.

„Vis dėlto Ūkio banko grupė pirmąjį ketvirtį dirbo pelningai, gautas pelnas yra prastos kokybės, nes pajamos iš pagrindinės veiklos (grynųjų palūkanų ir komisinių) buvo menkos. Grynosios palūkanų pajamos yra neigiamos antrą ketvirtį iš eilės, nematyti veiklos sąnaudų mažėjimo. Tas pats komentaras dėl sąnaudų galioja ir “Snoro„ bankui“, – teigė A.Burda.

„Terra Markets“ analitiko vertinimu, nors „Snoro“ grupės veiklos rezultatas – neigiamas, tačiau jis nėra toks prastas, nes augo banko grynosios palūkanų ir komisinių pajamos. „Snoro“ grynųjų palūkanų pajamų atsigavimui įtakos, anot jo, turėjo pervirsimo likvidumo sumažėjimas, nors Ūkio banko grupė toliau padidino likvidumą per pirmąjį ketvirtį.

„Snoro“ finansinė grupė šiemet pirmąjį ketvirtį patyrė 7,528 mln. litų neaudituotų nuostolių, o bankas uždirbo 4,124 mln. litų grynojo pelno. Ūkio banko grupės grynasis pelnas 2010–ųjų sausį–kovą buvo 1,533 mln. litų, vien banko – 0,571 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius