Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankrutuojančios „Taupkasės“ indėlininkai draudimo išmokas gali atsiimti „Citadelės“ padalinyje Kaune

Bankrutuojančios Kauno kredito unijos „Taupkasė“ indėlininkai jiems priklausančias draudimo išmokas gali atsiimti AB „Citadele“ banko Kauno padalinyje Savanorių pr. 68, pirmadienį praneša VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“.
Renginio akimirka
AB „Citadelė“ / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Indėlininkas, norintis atsiimti draudimo išmokas, turi pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, teisės aktų nustatyta tvarka patvirtintą įgaliojimą (jei dėl išmokos kreipiasi indėlininko įgaliotas asmuo) ar paveldėjimo dokumentus (jei kreipiasi paveldėtojai).

„Atvykus į banką, indėlininkas turės pasirinkti draudimo išmokos atsiėmimo būdą. Draudimo išmoka, už turėtą indėlį kredito unijoje, gali būti grąžinta grynais pinigais ar pavedimu į kitą Europos Sąjungoje registruotą kredito įstaigą (banką ar kredito uniją)“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Asmuo taip pat turėtų žinoti savo sąskaitos, esančios kitoje kredito įstaigoje, numerį ir kredito įstaigos pavadinimą. Abu indėlių draudimo išmokų atsiėmimo būdai (grynais pinigais arba vienu pavedimu į kitą Europos Sąjungoje esančią kredito įstaigą) indėlininkams yra nemokami.

Draudimo išmokos skaičiuojamos ir išmokamos eurais.

„Jeigu indėlininkai yra išvykę ar dėl kitų priežasčių negali šiuo metu atsiimti draudimo išmokų, jie tai galės padaryti ir vėliau, nes teisė į draudimo išmoką galioja 5 metus nuo draudžiamojo įvykio dienos“, – priduriama pranešime.

Bendra mokėtinų draudimo išmokų suma kredito unijoje „Taupkasė“ siekia 18,68 mln. eurų, indėlininkų, kuriems priklauso draudimo išmokos skaičius – 2752.

Apie kredito unijos „Taupkasė“ finansinę bankroto žalą gyventojams neseniai rašė ir 15min – šimtai gyventojų, susiviliojusių 4 proc. palūkanomis, manė, kad kredito unijoje laikė indėlius, nors iš tiesų už dalį lėšų jiems buvo įbrukti pajai. Kol unija savas lėšas leido prabangiems automobiliams ir solidžioms premijoms, indėlininkų lėšos buvo naudojamos finansų skylėms kaišyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius