Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgija išplėtė atšauktų iš prekybos „Haagen-Dazs“ ledų sąrašą

Belgija antradienį pratęsė nurodymo atšaukti tam tikrus „Haagen-Dazs“ ledus iš prekybos galiojimą bei išplėtė patį atšauktų produktų sąrašą.
Ledai
Ledai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Belgija Ledai

Nurodymas buvo paskelbtas leduose aptikus cheminės medžiagos, siejamos su vėžiniais susirgimais, pavyzdžiui, limfoma ir leukemija, pėdsakų.

Šį žingsnį paskatino ES paskelbtas perspėjimas dėl maisto saugos, o Ispanija ir Prancūzija taip pat atšaukė keletą „Haagen-Dazs“ produktų rūšių.

Praėjusį penktadienį jau atšaukusi 10 produktų, Belgijos nacionalinė maisto sveikatos agentūra antradienį į sąrašą įtraukė dar septynis „Haagen-Dazs“ produktus.

Klientai, įsigiję atšauktų „Haagen-Dazs“ produktų, buvo paraginti jų nevalgyti, sunaikinti ir susisiekti su gamintoja „General Mills“ dėl pinigų grąžinimo.

Perspėjimas buvo įtrauktas į ES Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistemą Prancūzijos prašymu, kai praėjusį mėnesį šalyje atliktų patikrinimų metu kai kuriuose „Haagen-Dazs“ produktuose buvo aptikta 2-chloretanolio, todėl buvo paskelbtas produktų atšaukimas.

2-chloretanolis yra junginys, kurio aptinkama etileno okside (ETO) – kancerogeninėje cheminėje medžiagoje, naudojamoje kaip pesticidas ir valymo cheminė medžiaga ir pasižyminčioje savybėmis pažeisti DNR.

„General Mills“ praėjusią savaitę teigė, kad „ETO pėdsakai gali būti susiję su vienu ingredientu (vanilės ekstraktu), kurį tiekia vienas iš mūsų tiekėjų“.

Už ES ribų Brazilijos sveikatos apsaugos agentūra ANVISA praėjusį mėnesį paskelbė įspėjimą dėl vanilinių „Haagen-Dazs“ produktų, importuotų iš Prancūzijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius