Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berlyniečiai „į rankas“ vidutiniškai gauna 2,2 tūkst. eurų, bet už alų moka pigiau nei lietuviai

Lietuvoje kylant alkoholio kainoms ir griežtėjant prekybai juo, vokiečiai ir toliau gali pirkti svaigalus kiaurą parą, o kai kuriuose baruose už alų moka tokią kainą, apie kurią lietuviai jau gali tik pasvajoti. O uždirba vokiečiai bent triskart daugiau.
Alaus kainos Berlyne
Alaus kainos Berlyne

„Nesuprantu, kaip jūs Vilniuje bare galite alaus sau leisti nusipirkti“, – juokiasi mano draugas vokietis, išgirdęs, kiek kur Vilniuje kainuoja alus. Neskaičiuojant pigiausių vietų, alaus kaina sostinėje prasideda nuo 2,8 euro, bet dažniausiai tenka mokėti ir per tris eurus.

Lietuvoje vidutinis atlyginimas iki mokesčių nesiekia nė 900, o Vokietijoje jis sudaro net 3,7 tūkst. eurų.

Berlyne pigiausią alų mačiau už 2 eurus (0,5 litro), nors draugas aiškino, kad žino barų ir po 1,7 euro. Brangiausiai mokėjau 3,1 euro (0,5 litro), tačiau, žinoma, yra ir brangesnių, priklausomai nuo to, į kokį barą ir kokiame rajone eisi – jei Mitte arba pačiame centre, tai bokalas gali kainuoti ir 4 ar daugiau eurų, tačiau gerais barais šie rajonai ir negarsėja.

Todėl šįkart brangiausius alubarius palikime ramybėje, ir pažiūrėkime, kiek kainuoja alus vienuose iš labiausiai jaunimo pamėgtų Berlyno rajonų – Kreuzberge ir Neuköllne.

Pirmiausia – jau 21 metus skaičiuojantis „Trinkteufel“. Vietinis alus čia kainuoja 2,2 euro. Tiesa, pila 0,4 litro. Taigi puslitris kainuotų apie 2,75 euro. Vis tiek pigiau nei Vilniuje. Bare yra dar dviejų rūšių pilstomo alaus – jau po 2,4 euro už bokalą.

Alaus kainos Berlyne
Alaus kainos Berlyne

Apskritai Berlyne tiek pilstomo alaus rūšių kiek Lietuvoje nepamatysite – dažnai barai apskritai neturi jokio pilstomo alaus. Populiariu pirkti alų buteliukais.

Judame toliau – itin populiarius baras čia yra LGBT bendruomenei skirtas „Roses“, kurį, tiesa, dabar smalsūs turistai yra jau beveik okupavę. Čia alaus kaina kiek pakyla – už 0,33 litro talpos buteliuką tenka sumokėti 2,5 euro. Paskaičiuokime pusės litro kainą – apie 3,8 euro. Gerai, jau brangiau nei Lietuvoje, bet vis dar įperkama. O be to, šitas rožiniu kailiu muštas ir disko kamuolių gausus baras išsiskiria. Tik atsidaro – ir iškart čia vakarėlis.

Jei per brangu, eikime kitur. Vietiniai paslėptu perlu vadina „Rote Rose“. Puslitris alaus (ne pilstomo) čia kainuoja 2 eurus. Aišku, galbūt ši vieta ne visiems. Štai kaip ją aprašė vienas lankytojas portale „Yelp“.

„24 valandos, nuostabi muzikos dėžė, pigiausi gėrimai rajone, malonūs turkai, gąsdinantys turkai, kokaino platintojai iš Nigerijos, transvestitai, girtos vidutinio amžiaus padavėjos, karaokės baronai, jauni hipsteriai, miegantys nuolatiniai lankytojai, lyg niekada neplauti tualetai, dartai, baisus interjeras, kuriame yra ir auksinių Budos statulų, šansas susitikti su tokiais žmonėmis, su kuriais veikiausiai nebendrautum. Vienintelė priežastis, kodėl jis negauna 5 žvaigždučių, tai apsileidę vyrai, bandantys pakabinti tavo merginą“, – štai tokį atsiliepimą paliko vartotojas.

Alaus kainos Berlyne
Alaus kainos Berlyne

Nepatinka? Einam kitur. Taip pat LGBT bendruomenei skirtas „Silver Future“. Čia lankosi jau daugiausia hipsteriai, malonu, kad rūkoma tik vienoje iš baro patalpų, o kita – vėsi, nesmirdi ir kondicionuojama. Beje, keliaujant į mano aptariamus rajonus ir barus, su kvapu teks susitaikyt – čia yra gausiai rūkoma, ir ne visur vėdinimas yra pakankamas. Taigi „Silver Future“ puslitris alaus kainuoja 2,9–3,1 euro.

Alaus kainos Berlyne
Alaus kainos Berlyne

Pasukame į dar vieną labai garsų barą, kuris, tikinama, durų nebuvo užvėręs daugiau nei 30 metų – „Bei Schlawinchen“ žmonių rasi ir 9 ryto, ir 9 valandą vakaro. Pusė litro pilstomo alaus čia kainuoja 3,2 euro, 0,33 litro – 2,5 euro. O baras turi labai įdomių eksponatų – ant lubų kabo ir senas gramofonas, ir gyvūnai iš karuselės, laivų modeliai.

Alaus kainos Berlyne
Alaus kainos Berlyne

Daugiau galima ir nebevardinti – baruose Kreuzberge ir Neuköllne alaus, brangesnio nei 3,2 euro už puslitrį, mes neradome. Taigi kainos čia – lietuviškos ar net mažesnės.

Alaus kainos Berlyne
Alaus kainos Berlyne

Tik vokiečių atlyginimai, tiesa, smarkiai didesni, todėl jiems tas alus apskritai centus kainuoja. Lietuvoje vidutinis atlyginimas iki mokesčių nesiekia nė 900, o Vokietijoje jis sudaro net 3,7 tūkst. eurų. Taigi lietuviams į rankas lieka apie 700 eurų, vokiečiams – apie 2,2 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius