-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržos laikmatis: Italijos parlamento rinkimai didina investuotojų nerimą

Pirmadienį Europos akcijų rinkose aktyvesni buvo pirkėjai, o akcijų indeksai brango (FTSE +0,31 proc., DAX +1,45 proc.). Teigiamos nuotaikos į Europos rinkas atkeliavo iš Japonijos, tikintis, kad naujasis Japonijos centrinio banko vadovas bus agresyvios pinigų politikos šalininkas, antradienį „Biržos laikmatyje“ rašo SEB banko analitikai.
Italijos vėliava
Italijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bent jau prekybos sesijos pradžioje iš rinkų reakcijos buvo galima numanyti, kad rinkos dalyviai tiki, kad parlamento rinkimai Italijoje nemalonių siurprizų nepateiks. Tačiau sulaukus išankstinių rezultatų, aiškėja, kad Italijos dešinieji ir kairieji surinko apylygiai balsų, o tai reiškia, kad gali įvykti nauji rinkimai. Prieš rinkimus manyta, kad P.Bersani ir M.Monti pavyks suformuoti stabilią daugumą, tačiau šiandien tokia tikimybė yra gana maža. Rinkos labai jautriai reaguoja į Italijos, trečios pagal dydį euro zonos valstybes, parlamento rinkimus. Baiminamasi, kad strigs taupymo priemonių ir pradėtų reformų įgyvendinimas bei tęstinumas.

Tuo tarpu antradienį ir trečiadienį FED vadovas B.Bernanke skaitys pranešimą JAV kongrese ir neabejotinai sulauks daug klausimų iš kongreso narių. Labai tikėtina, kad FED vadovas šiek tiek plačiau pakomentuos paskutinį paviešinto FED susitikimo protokolą. Manome, kad B. Bernanke gins programą, kuria per mėnesį iš komercinių bankų nuperkama 85 mlrd. JAV dolerių vertės obligacijų.

FED vadovas yra nekartą viešai išsakęs siekį programą vykdyti iki nedarbo lygis sumažės žemiau 6,5 procento (šiuo metu jis siekia 7,9 proc.). JAV šiandien taip pat skelbs vasario mėnesio vartotojų pasitikėjimo rodiklį. Prognozuojama, kad rodiklis padidės nuo 58,6 iki 60,6 punkto.

Ne mažiau svarbūs bus ir sausio mėnesio naujų namų pardavimo duomenys. Apibendrinus, JAV duomenų gausa, FED vadovo pasisakymai ir, žinoma, Italijos parlamento rinkimų tema žada įdomią prekybos sesiją JAV biržose.

Azijos rinkos (8.30 val. Lietuvos laiku) reaguodamos į preliminarius balsavimo rezultatus Italijoje smunka (NIKKEI -2,26 proc., HANG SENG -0,77 proc.). Antradienį veikiausiai matysime pesimistinę prekybos sesiją Europos rinkose. Rinkos dalyviai sieks mažinti riziką, kol sulauks daugiau aiškumo dėl Italijos parlamento rinkimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius