Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Brexit“ Didžiosios Britanijos darbo rinkoje išprovokavo laisvą kritimą

Birželį vykusiame referendume britų priimtas sprendimas pasitraukti iš Europos Sąjungos (ES) Didžiosios Britanijos darbo rinkoje išprovokavo „laisvą kritimą“, rašoma Didžiosios Britanijos įdarbinimo ir užimtumo konfederacijos (REC) parengtoje apžvalgoje.
Big Benas, Londonas, Didžioji Britanija
Big Benas, Londonas, Didžioji Britanija / Shutterstock.com/ Skrendu.lt nuotr.

Įdarbinimo agentūrų praėjusį mėnesį paskelbtų siūlomų laisvų nuolatinių darbo vietų skaičius sumažėjo labiausiai nuo 2009 metų gegužės, pažymi REC.

REC duomenys taip pat rodo, kad pagal pretendentams į nuolatines darbo vietas liepą siūlytas sąlygas jų pradinė alga augtų lėčiausiai per daugiau kaip trejus metus, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.

Apskritai konfederacijos apžvalgoje pažymima, kad britams pritarus vadinamajam „Brexit“, verslo pasitikėjimas Didžiosios Britanijos ekonomika smarkiai krito. Taip pat sumažėjo ir verslo aktyvumas.

„Didžiosios Britanijos darbo rinkoje liepą prasidėjo laisvas kritimas, o samdymo į nuolatines darbo vietas lygiai nusileido į žemumas, kurių nematėme nuo 2009 metų recesijos laikų, – pareiškė REC vadovas Kevinas Greenas. – Neabejotina, kad tai visų pirma lemia nerimas, susijęs su „Brexit“ padariniais.“

REC tyrimas parodė, kad dėl neapibrėžtumo, susijusio su „Brexit“, Didžiosios Britanijos verslas praėjusį mėnesį labiau stengėsi darbuotojus samdyti trumpam laikui.

„Tiesa ta, kad mes nežinome, kokios bus ilgalaikės „Brexit“ pasekmės Didžiosios Britanijos darbo rinkai“, – pareiškė K. Greenas.

Jis pažymėjo, kad politinis stabilumas ir Didžiosios Britanijos centrinio banko pinigų politikos švelninimas padėtų paremti pasitikėjimą ekonomika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje