-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Briuselis dar nepradėjo pažeidimų procedūros prieš Lietuvą pagal aludarių skundą

Kol kas nėra aišku, ar Briuselis prieš Lietuvą pradės oficialią pažeidimų procedūrą pagal 2012 metais Mažų alaus daryklų asociacijos ir bendrovės „Selita“ ir Ko pateiktą skundą Europos Komisijai (EK) dėl alaus ir kai kurių kitų alkoholinių gėrimų prekybos suvaržymų, kuriuos 2013 metais įvedė Lietuva, – draudimo prekiauti stipresniu nei 7,5 proc. alumi ir sidru, draudimo naudoti didesnę nei 1 litro tarą.
Alus
Alus / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Briuselis Alus

„Jau visus metus laukiame, Briuselis pradės oficialią pažeidimų procedūrą ar ne. Šiuo metu esame tarsi pilkojoje zonoje: EK susirašinėjimas su Lietuva baigtas, EK nesutinka su Lietuvos pozicija, bet pažeidimų procedūra kol kas nepradėta, kodėl – nežinia. Pernai balandį EK nutraukė ikiteisminę procedūrą, nes nesutiko su Lietuvos pozicija. Paprastai tokiu atveju turėtų prasidėti antrasis etapas – EK turėtų pradėti oficialią pažeidimų procedūrą, bet iki šiol tai nepadaryta. Matyt, ten vyksta kokie nors biurokratiniai dalykai“, – „Verslo žinioms“ teigė mažiesiems aludariams ir „Selita“ ir Ko atstovaujanti advokatų profesinės bendrijos „Veto LT“ advokatė Renata Jatužytė-Mulevičienė.

Šiuo metu Lietuva alaus stiprumo ribojimus jau yra panaikinusi, tačiau alaus ir kai kurių alkoholinių gėrimų pakuotės dydžio ribojimai likę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius