-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusių „Snoro“ akcininkų teismo posėdis dėl ekstradicijos – 2013-ųjų sausį

Didžiosios Britanijos teismas kitų metų sausį spręs, ar buvusius bankrutuojančio banko „Snoras“ akcininkus Raimondą Baranauską ir Vladimirą Antonovą išduoti Lietuvai.
Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas
Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vestminsterio magistratų teismas nutarė, kad posėdis vyks ne šių metų gruodį, kaip buvo planuota, o 2013 metų sausio 21 dieną, rašo portalas lrytas.lt.

Pasak portalo, nepalankiai susiklosčius aplinkybėms, buvusių „Snoro“ savininkų teisines išlaidas padengs ne patys kaltinamieji ir ne Didžioji Britanija, o Lietuva. Iki šiol kaltinamųjų išlaidas apmokėjo britų Centrinis kompensavimo fondas.

Pagal Jungtinės Karalystės teisę, pripažinus arešto orderius negaliojančiais, kaltinamiesiems yra kompensuojamos teisinės išlaidos. Lietuvos prokurorai iš viso pateikė tris Europos arešto orderius, pirmieji du – negalioja.

Kiek kainuoja R.Baranausko ir V.Antonovo teisinės išlaidos, neskelbiama. Didžiojoje Britanijoje advokatų darbo įkainiai yra vieni aukščiausių Europoje.

Kai kurie teisės specialistai mano, kad jei britai ryšis bylinėtis su Lietuva, procesas truks ilgai ir dar labiau sukomplikuos buvusių „Snoro“ savininkų perdavimo bylą.

R.Baranausko ir V.Antonovo ekstradicijos byla Londone nagrinėjama nuo 2011 metų lapkričio pabaigos, patys įtariamieji nesutinka būti perduoti Lietuvai.

Birželį pateiktame orderyje buvusiems „Snoro“ akcininkams pareikšti įtarimai dėl maždaug apie 1,7 mlrd. litų vertės „Snoro“ turto pasisavinimo. Gegužės pradžioje išduotame orderyje A.Baranauskas ir V. Antonovas buvo kaltinti iššvaistę 700 mln. litų, o pernai lapkričio 22 dieną – 987 mln. litų.

Lapkričio 16-ąją nacionalizuotam bankui „Snoras“ bankroto byla Vilniaus apygardos teisme iškelta pernai gruodžio 7-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius