Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Cukraus kainos tarptautinėje rinkoje pasiekė 11 metų aukštumas

Žaliavinio cukraus ateities sandoriai ateinančiam mėnesiui, stiprėjant susirūpinimui dėl pasaulinės pasiūlos, trečiadienį viršijo 24,5 JAV dolerio už svarą – jų kaina pasiekė aukščiausią lygį nuo 2012-ųjų kovo, skelbia „Trading Economics“.
Cukraus kubeliai
Cukraus kubeliai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Verslas Cukrus

Organizacijos „All India Sugar Trade Association“ skaičiavimais, 2022-23 derliaus metais cukraus gamyba Indijoje, kuri yra antra pagal dydį jo tiekėja pasaulyje, sumažės iki 33,5 mln. tonų nuo 34,5 mln. tonų ankstesniais metais. Dėl to šalis gali nepatvirtinti papildomų cukraus eksporto siuntų, neseniai perspėjo Indijos maisto sekretoriatas.

Be to, nuogąstaujama dėl tikėtino gamybos nuosmukio Tailande ir Kinijoje, pastarajai apkarpius savo prognozę nuo 9,5 mln. tonų iki mažiau kaip 9 mln. tonų.

Kita vertus, tikimasi, kad Brazilijoje, kuri yra pagrindinė gamintoja pasaulyje, ką tik prasidėjusiame sezone bus pagaminta 40,3 mln. tonų cukraus, o tai būtų antras geriausias rezultatas šalies istorijoje.

Vis dėlto, pakilusios etanolio kainos dėl OPEC netikėto sprendimo sumažinti naftos gavybą skatina cukranendrių augintojus pasėlius skirti pelningesniems biodegalų mišiniams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius