-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė: dėl euro įvedimo Lietuvos žmonės laimės labai daug

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, trečiadienį surengusi metinę spaudos konferenciją, pabrėžė, kad Lietuvai euro įsivedimas yra labai naudingas, nepaisant atsinaujinusių kalbų apie euro zonos problemas.
Lietuvą sveikinantis transparantas Briuselyje
Lietuvą sveikinantis transparantas Briuselyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Manau, kad Lietuva turėjo įstoti anksčiau – 2007 metais“, – atsakydama į klausimą, ar vertėjo prisijungti prie euro zonos dabar, atsinaujinus nerimui dėl pinigų klubo būklės, sakė D.Grybauskaitė.

Pasak jos, Lietuva, įstojusi į euro zoną 2007 metais, būtų sutaupiusi daug pinigų skolindamasi, be to, 2009–2011 metų finansų krizė Lietuvai būtų buvusi lengvesnė.

„Bet kokiu atveju, įstojimas dabar ir euro kurso judėjimas Lietuvai, ko gero, yra naudingesnis, nes mūsų konkurencingumas gerėja, eksportas auga“, – sakė ji.

Prezidentės teigimu, krizę Graikijoje lėmė vyriausybės neryžtingumas, ir graikiškos problemos Lietuvai negresia.

„Dėl situacijos Graikijoje – valstybė nesugebėjo priimti radikalių reikiamų priemonių, atsistatyti ir pakloti ateinančio laikotarpio augimo pagrindus, dėl to ir sunkumai. Lietuva laikėsi pragmatiškai atsakingos fiskalinės politikos, euras yra tik priemonė tokiai politikai tęsti. Euras mums reiškia pripažinimą“, – sakė D.Grybauskaitė. 

Pasak jos, euras Lietuvos žmonėms atneš labai daug naudos, pavyzdžiui, atpigins skolinimąsi.

Europos Sąjunga naudoja tik tikslines sankcijas, kurios nėra nukreiptos prieš Rusijos žmones, o tik tuos, kurie yra tiesiogiai susiję su režimo vykdoma agresija kitų šalių atžvilgiu, – sakė prezidentė.

Atšaukti sankcijų Rusijai nemato prasmės

D.Grybauskaitė pabrėžė, kad nuo tada, kai Rusijai buvo pritaikytos sankcijos, Rusijos elgesys nepasikeitė, todėl sankcijų atšaukti nereikia.

„Europos Sąjunga naudoja tik tikslines sankcijas, kurios nėra nukreiptos prieš Rusijos žmones, o tik tuos, kurie yra tiesiogiai susiję su režimo vykdoma agresija kitų šalių atžvilgiu“, – sakė prezidentė.

Pasak jos, taikomos sankcijos yra rezultatyvios.

„Kalbėti apie jų atšaukimą kol kas nėra jokio pagrindo, situacija ir Rusijos veiksmai yra nepakitę. Tos priežastys, dėl kurių buvo įvestos sankcijos, išlieka“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius