Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbo Saudo Arabijoje netekę indai badauja, o konsulatas juos šelpia maistu

Indija nusprendė suteikti paramą 10 tūkstančių Saudo Arabijoje dirbančių piliečių, kurie netekę darbų beveik neturi ko valgyti, rašo cnn.com.
Meka
Meka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Indijos konsulatas Džedos mieste pranešė, kad iš viso per paskutinį liepos savaitgalį buvo išdalinti 15,475 kilogramų maisto, tarp jų kiaušinių, prieskonių ir druskos. Skelbiama, kad tokiu būdu stengiamasi padėti visiems krizės ištiktiems indams.

Indijos išorės reikalų ministrė Sushma Swaraj teigė, kad nemažai Saudo Arabijoje ir Kuveite dirbančių indų prarado darbus, o kai kuriems iš jų darbdaviai neišmokėjo algų.

„Patikinu jus, kad nei vienas be darbo Saudo Arabijoje likęs indas darbininkas neliks be maisto“, – „Twitter“ rašė S.Swaraj, pridūrusi, kad „maisto krizė“ smogė apie dešimčiai tūkstančių indų.

Iš viso Saudo Arabijoje dirba apie trys milijonai indų, daugiausiai paslaugų, pramonės ir statybų sektoriuose.

Tačiau žemos pagrindinio Saudo Arabijos ištekliaus, naftos, kainos skaudžiai paveikė daugelį šalies ūkio sektorių ir įmonių, kurių vadovai neretai atidėdavo atlyginimų mokėjimą.

Kaip CNN teigė imigrantų darbininkų stovykloje gyvenantys indai, vienos iš Saudo Arabijos statybų kompanijos vadovai darbe jau nesirodo septynis mėnesius, o nemažai joje dirbančių indų taip ir nežino ko tikėtis toliau.

Be to, darbininkai negali išvykti iš Saudo Arabijos, kadangi jų pasus turi minėtoji kompanija.

Gyvenimo sąlygos darbininkų stovyklose itin prastos – čia nesurenkamos šiukšlės bei nėra elektros energijos. Darbininkai vandenį gali gauti tik kitoje gatvės pusėje esančioje mečetėje.

Darbuotojų nepasitenkinimai esamomis sąlygomis pastaruoju metu nevengia išvirsti ir į streikus. Metų pradžioje darbuotojai protestavo „Bindladin Group“ statybų kompanijoje, kurią įkūrė „al Qaeda“ lyderio Osamos bin Ladeno tėvas. Protesto priežastis – sprendimas atleisti mažiausiai 50 tūkstančių darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius