-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Deutsche Bank“ svarsto Lietuvoje įkurti paslaugų centrą

Didžiausias Vokietijos komercinis bankas „Deutsche Bank“ svarsto Lietuvoje atidaryti paslaugų centrą, BNS patvirtino keli šaltiniai iš skirtingų institucijų.
„Deutsche Bank“
„Deutsche Bank“ / Imago / Scanpix nuotr.

Pasak jų, banko atstovai spalio viduryje lankėsi Vilniuje, kur susitiko su Prezidentūros, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos bei agentūros „Investuok Lietuvoje“ atstovais – jiems pristatytas tokio centro investicinis potencialas, be to, vokiečiai taip pat ieškojo tinkamo biuro.

Šaltinių teigimu, „Deutsche Bank“ renkasi iš dviejų–trijų galimų valstybių tokiam paslaugų centrui.

Pats „Deutsche Bank“ savo planų nekomentuoja ir apie tai nekomunikuoja – BNS per kelias savaites nepavyko gauti jokio atsakymo iš banko.

Prezidentas Gitanas Nausėda šiemet balandį Berlyne buvo susitikęs su „Deutsche bank“ Šiaurės ir Rytų vykdomuoju direktoriumi Joergu Bongartzu ir Europos reikalų atstovu Lotharu Meenenu bei aptarė Lietuvos investicinę aplinką bei galimus banko planus Lietuvoje.

G.Nausėda tuomet sakė, kad Lietuvos informacinių technologijų sektoriaus pažanga, globalių verslo paslaugų neprisotinta rinka skatina užsienio investuotojus steigti šalyje IT, paslaugų ir analitikos centrus bei juos plėsti.

„Deutsche Bank“ veikia 58 pasaulio šalyse, jo strategija numato ateityje daugiausia dėmesio skirti jo kaip „pasaulinio namų banko“ pozicijas bei aptarnauti dar daugiau klientų visais finansiniais klausimais.

Pernai bankas pranešė Berlyne ketinantis atidaryti naują technologijų centrą, kuriame bus kuriamos naujos programos ir palaikoma esama infrastruktūra – Vokietijos žiniasklaida šį sprendimą sieja su banko pasitraukimu iš Rusijos jai pradėjus plataus masto karą Ukrainoje. Bankas šiemet galutinai uždarė Maskvoje ir Sankt Peterburge veikusį technologijų centrą.

Nuo 2013 metų „Deutsche Bank“ technologijų centras veikia Rumunijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius