-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldo Trumpo sumokamų mokesčių suma gali būti lygi nuliui

Per 2012 m. JAV prezidento rinkimų kampaniją respublikonų kandidatas Mittas Romney buvo smarkiai kritikuojamas dėl to, kad per dvejų metų laikotarpį sumokėjo tik 4,9 mln. dolerių federalinio pajamų mokesčio. Tokia suma sudarė vos 14 proc. M.Romney bendrųjų įplaukų. Tačiau panašu, kad šiųmetis respublikonų kandidatas į prezidento postą Donaldas Trumpas kai kuriais metais visai nemokėjo federalinio pajamų mokesčių.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip rašo nytimes.com, nemažai tiek nekilnojamojo turto, tiek mokesčių planavimo ekspertų įsitikinę, jog D.Trumpas mokėjo arba labai mažai, arba visai nemokėjo pajamų mokesčių.

„Manau, kad jis moka labai mažai, arba visai nemoka mokesčių“, – teigia mokesčių planavimo įmonės „Urban – Brookings Tax Policy center“ teisininkas Stevenas M.Rosenthalis.

Išvengti mokesčių mokėjimo gali padėti įvairios įtvirtintos lengvatos, remiantis kuriomis gautų pajamų dydį galima sumažinti iki beveik nulio, arba net pranešti apie patirtus nuostolius.

NT vystytojui D.Trumpui išvengti mokesčių mokėjimo gali padėti įvairios įtvirtintos lengvatos, remiantis kuriomis gautų pajamų dydį galima sumažinti iki beveik nulio arba net pranešti apie patirtus nuostolius.

Tiesa, NT vystytojams patariantys mokesčių ekspertai apie tai vengia kalbėti garsiai, nes jų pačių klientai dažnai pasipelno iš lengvatų, kuriomis galimai naudojasi ir D.Trumpas.

Vis dėlto, neįvardinti šaltiniai „The New York Times“ teigė žinantys kai kurių su D.Trumpu siejamų NT magnatų, kurie moka mažus pajamų mokesčius arba jų visiškai išvengia, nepaisant turimų šimtų milijonų dolerių grynaisiais.

Tai, kad NT verslas liūdnai pagarsėjęs tuo, jog naudojasi mokestinėmis lengvatomis, patvirtino ir S.M.Rosenthalis.

D.Trumpo atstovai komentuoti su mokesčių mokėjimų susijusius klausimus atsisakė, tačiau pats respublikonų kandidatas anksčiau gyrėsi, kad mokesčių moka tiek mažai, kiek leidžia įstatymai. Be to, jis pridūrė, kad jo mokamos įplaukos į biudžetą yra pakankamos.

Tiesa, D.Trumpas nusprendė neviešinti informacijos apie atliktus mokesčių grąžinimus. Viena iš tokio nenoro viešintis priežasčių gali būti siekis nuslėpti faktą, kad jis menkai arba visai neprisideda prie vyriausybės, kurios dalimi nori tapti, išlaikymo.

Ir nors pastarųjų metų D.Trumpo mokesčių grąžinimo deklaracijos ir nėra prieinamos viešai, tačiau ankstesni prieinami duomenys rodo, jog pranešimai apie patirtus nuostolius NT magnatui nėra naujiena.

D.Trumpas apie versle patirtus nuostolius pranešė ir federalinio pajamų mokesčio nemokėjo 1978 ir 1979 m., o dar trejus metus prieš tai mokėjo simbolines 75 tūkst. dolerių ar net mažiau mokesčių sumas.

Buvęs „The New York Times“ reporteris Davidas Cay Johnsonas, nemažai rašęs apie D.Trumpą, birželį naujienų svetainei „The Daily Beast“ teigė, kad kandidatas į JAV prezidento postą pajamų mokesčio nemokėjo ir 1984 m.

Oficialioje ataskaitoje D.Trumpas šių metų gegužę nurodė 564 juridinius vienetus, kuriose jis užima tam tikrą, dažniausiai prezidento, direktoriaus ar tiesiog nario, poziciją. Dauguma jų yra korporacijos, kurias valdo tiek ribotos atsakomybės bendrovės, tiek paties D.Trumpo finansiniai subjektai.

Viena iš galimybių išvengti mokesčių, kuria, spėjama, pasinaudojo D.Trumpas, yra bankrutuojančios nuosavybės pirkimas už iš bankų skolintas lėšas. NT įsigyti paimtų paskolų palūkanos pildant mokesčių deklaracijas yra nuskaitomos.

Konkrečiai nėra žinoma, kiek pinigų vien dėl to pavyko sutaupyti D.Trumpui, tačiau ekspertai pažymi, jog sumos gali siekti dešimtis milijonų dolerių per mokestinius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius