Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 12 /16:35

ECB nepakeitė pagrindinių palūkanų normų

Europos Centrinio Banko (ECB) valdančioji taryba ketvirtadienį nepakeitė pagrindinių palūkanų normų, pranešė banko atstovė spaudai po posėdžio, kuriam pirmą kartą pirmininkavo naujoji banko vadovė Christine Lagarde.
ECB Frankfurte
ECB Frankfurte / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip ir buvo galima tikėtis, Frankfurte įsikūręs centrinis bankas paliko galioti 0 proc. pagrindinių refinansavimo operacijų palūkanų normą, o palūkanų norma, naudojantis ribinio skolinimosi galimybe, ir toliau sieks 0,25 procento.

ECB taip pat nepakeitė didžiulės apimties ECB obligacijų pirkimo schemos, pagal kurią lapkritį atnaujino turto pirkimą, skirdamas tam 20 mlrd. eurų per mėnesį.

ECB šiek tiek sumažino euro zonos augimo prognozę 2020 metams nuo 1,2 proc. iki 1,1 proc., tačiau mano, kad per ateinančius dvejus metus gamyba sustiprės.

Prognozuojama, kad 2021 ir 2022 metais ekonomikos augimas pasieks 1,4 proc., pažymėjo banko vadovė Ch.Lagarde.

Taip pat ECB šiek tiek padidino 2020 metų infliacijos prognozę nuo 1 iki 1,1 proc.ir tikisi, iki 2022 metų infliacija ūgtels iki 1,6 procento.

Savo pirmojoje spaudos konferencijoje banko vadovės pareigose Ch. Lagarde prognozavo, kad 2021 metais kainų augimas bus lėtesnis nei tikėtasi ir sieks 1,4 procento.

Taip pat Ch. Lagarde pranešė, kad centrinis bankas kitą mėnesį pradės didelę „strateginę banko priemonių ir tikslų apžvalgą“ – pirmąją nuo 2003 metų.

ECB vadovė žurnalistams pasakė, kad vertinimo procesas bus pradėtas „sausio mėnesį“ ir bus baigtas iki „2020-ųjų pabaigos“.

Vykdant apžvalgą, pasak Ch.Lagarde, neliks „nė vieno neapversto akmens“, kad būtų galima įvertinti „svarbiausius pokyčius“, kurie įvyko pastaraisiais metais, įskaitant iššūkius, kuriuos kelia klimato pokyčiai ir technologinė pažanga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius